Share with:


חלבי

אופן הכנה

המצרכים:
750 גר’ גבינה לבנה 5% או 9% (אני קונה את טרה, יש לגבינה טעם מיוחד)
1 שמנת רגילה
3 כפות גדושות קורנפלור
3 כפות אינסטנט פודינג ווניל
1 כוס סוכר
3 סוכר ווניל
5 ביצים מופרדות (בטמפרטורת החדר)
מעט גרידת לימון [קליפה צהובה ויפה]לא חייב

לערבב את הגבינה בקערה עם השמנת, הפודינג, הקורנפלור, הווניל מוסיפים חלמונים [צהובים] וגרידת לימון, בוחשים היטב .
מקציפים לחוד, חלבונים + כוס סוכר, מוסיפים את הקצף לגבינה ומערבבים בקיפול עדין…
שופכים לתבנית מרובעת גדולה או עגולה מס’ 28 להניח את תבנית העוגה בתוך תבנית התנור ולפזר 3 כוסות מיי ברז מסביב…[העוגה נאפת על אדים]
אופים 12 דקות בחום גבוה 250 מעלות ואח"כ ב-170 מעלות לעוד כ-50 דק' של אפיה…להשאיר את העוגה בתנור עד להתקררותה ולהנות..

הציפוי:
3 שמנת חמוצה (לקחתי 2 של יוטבתה ו-1 של תנובה 9%, ) – להוציא מהגביעים לקערית, ולהוסיף:
3 כפות סוכר
6 שקיות סוכר וניל
*לערבב ולשפוך על העוגה, להחזיר לתנור חם וכבוי למשך חצי שעה…לצנן ולקרר במקרר לפני הוספת הקצפת.

ניתן להוסיף מעל או במקום קצפת:
שמנת מתוקה
1/2 כוס חלב
2 כפות אינסטנט ווניל
להקציף יחד ולמרוח מעל

מתכון : חבר/ת קבוצת מאסטר מתכונים

עוגת גבינה אוורירית מעולה הנאפית במים
גילה כהן-אבניספר המתכונים של
מתכון של

גילה כהן-אבני

65 מתכונים