Share with:


חלבי

אופן הכנה

המטבח של תכלת – סדנאות לעוגות מרוקאיות,בישול ואפיה… טלפון : 0505878487

220 גרם חמאה (רכה)
1.5 כוסות סוכר
כף גדושה קליפת תפוז
5 ביצים גדולות
שקית סוכר תמצית וניל
160 גרם גביע פחות כף שמנת חמוצה
½2 כוסות פחות קמח לבן
1/2 כפית סודה לשתייה
1 כף אבקת אפייה
100 גרם חלווה ווניל .
קורט מלח

מיקסר עם וו גיטרה: מעבדים את החמאה, סוכר וקליפות תפוז מגוררות, וניל ומלח.
מחממים תנור ל-160 מעלות.
מערבבים את כל החומרים היבשים בקערה.
יוצקים לסירוגין שמנת ואת החומרים היבשים לתערובת תוך כדי ערבול.
מחממים 100 גרם שוקולג נוטלה , ויוצקים לתערובת, תערבבו מעט עם שיפוד ליצור טקסטורת צבעים.
יוצקים לתבנית קוגלהוף משומנת ואופים כ-40 דקות. לאחר 20 דקות פותחים את התנור לכמה שניות וממשיכים לאפות.
מכינים סירופ סוכר-תפוז-שוקולד
חצי כוס סוכר
כוס מים
חצי כוס מיץ תפוזים
כף שוקולד נוטלה
לערבב להרתיח
לצנן.
ליצוק על העוגה איך שהיא יוצאת מהתנור

כשהעוגה מוכנה ובעודה חמה, מזלפים סירופ
מצננים.

עוגה בחושה ווניל תפוז חלווה ושוקולד_מתכון של המטבח של תכלת
המטבח של תכלתספר המתכונים של
מתכון של

המטבח של תכלת

128 מתכונים