Share with:


פרווה

אופן הכנה

המתכון
קילו קמח לנפות כמובן
כוס סוכר
2 שקיות סוכר וניל או כל וניל אחר שאתם משתמשים
150 גר חמאה
4 בצים שלמות
2 כפות וחצי שמרים יבשים
קמצוץ מלח בסוף
בערך 3 כוסות חלב חמים מעט
אני עושה גומה בקמח שמה את השמרים ומוזגת מעלהם את החלב החם מעט . בערך 20 מע לא יותר . (אם הנוזלים יותר מדי חמים הם יהרגו את השמרים ). מחילה ללוש ומוסיפה את הבצים והחמאה הרכה . ללוש טוב את הבצק ולתת לו מנוחה ו דק וללוש שוב זה השלב שיודעים עם צריך עוד נוזלים או לקמח יותר . צריך לקבל בצק רך אבל לא דביק .
כיסיתי בנילון נצמד ושמתי מגבת מעל . והכנסתי למקרר ללילה .
להוציא ללוש שוב . להתפיח מעט . וליצור כדורים בערך במשקל 72 גר . או גודל של כדור טניס בערך .
להתפיח שוב עד שמכפיל את הנפח .
להזהר בשלב הזה מהתפחת יתר . כי לא נוכל להרים הסופגניה מהנייר בלי שיאבד את הנפח . .
להעביר לטיגון בשמן עמוק וחם החום של השמן צריך להיות בערך 150 מע' וכל פעם שהחום עבר 160 מע' הורדתי את החום קצת או הוספתי מעט שמן קר .
אני מלאתי בקרם פטיסייר . או אפשר למלא בריבת חלב קנוי וכמובן ריבה .
לגירסת הפרווה להשתמש במרגרינה במקום חמאה ובמקום חלב אפשר מים .
.קרם פטיסייר 2 כוסות חלב
4 כפות קרנפלור
4 חלמונים
וניל רצוי ממקל וניל או טניל רגיל
חצי כוס סוכר
לגירסת פרווה מחליפים את החלב בחלב סויה וניל
(לא חשבתם על זה ההה) אפשר גם לעשות פרווה ולא לשכוח להחליף את החמאה במרגרינה
ממסים קורנפלור ברבע כוס חלב מוסיפים חלמונים וטרפים לתערובת אחידה
מחממים את היתרת החלב על אש נמוכה עם הוניל עד שהוא מגיע על סף רתיחה לא להרטיח ממש לשים לב מסירים מהאש ומוסיפים בזרם דק ותוך כדי ערבוב שליש מהחלב לתערובת החלמונים זה נקרה השוואת טמפרטורה לתערובות . מעבירים את תערובת הביצים לחלב וממשיכים לבשל על אש נמוכה מאוד . תוך ערבוב עד שהקרם מסמיך מאוד . כמעט תוך כמה שניות . מעבירים את הקרם לקערה ומקררים מכוסה בנילון נצמד כדי שלא יקבל קרום

סופגניות_מתכון  של מגי מרגלית – מאסטר מתכונים
מגי מרגליתספר המתכונים של
מתכון של

מגי מרגלית

21 מתכונים