Share with:


פרווה

אופן הכנה

סופגניות אווריריות ורכות עם הפס הלבן כולל טיפים להצלחה טריות ורכות גם אחרי הקפאה/ עדה כהן
חשוב לי להבהיר בבצק שלי לסופגניות יש ביצים ..!! ביצים לא נותנות לבצק לצאת ספוגות בשמן לכן אין צורך באלכוהול!!! ועכשיו למתכון …!!!
קילו קמח לבן רגיל.. 2 כפות שמרים יבשים.. כף משפר אפייה חובה מבטיח טריות.. 3ביצים טרופות.. חצי כוס שמן חצי כוס סוכר.. שקית סוכר וניל +כפית תמצית ווניל .. חצי כפית מלח 2 כוסות מים חמים + כף
בקערה שמים קמח ..שמרים יבשים ..משפר אפייה סוכר סוכר ווניל והתמצית מערבבים מוסיפים מלח מערבבים מוסיפים את השמן מערבבים ואז את הביצים מערבבים היטב ומוסיפים את המים לא בבת אחת רק בהדרגה ללוש עשר דקות חייב !!! בלי קיצורי דרך!! אחרי שעיבדנו לבצק נוח רך וחלק נקמח קערה ובתוכה הבצק לסגור בניילון הייטב ולכסות בשמיכה מתפיחים שעתיים כן בנות שעתיים התפיחות מאוד חשובות!!!
אחרי שעתיים מורידים את הבצק למשטח מקומח שוב פעם ללוש כ 5 דקות ולהתפיח שוב חצי שעה !!! מכינים מראש גזרי נייר אפייה שחתכנו לריבועים !!! מורידים שוב את הבצק למשטח מקומח ומחלקים את הבצק ל 20 חתיכות כל חתיכה ללוש לכדור יפה וחלק ולהניח על גבי גזרי ניירות האפייה לכסות בניילון ולהתפיח עוד שעה ..!!! התפיחה צריכה להיראות לעין !!!! לחמם שמן לא עמוק מדי אנחנו רוצים לקבל את הפס הלבן … !!! גובה השמן שתי אצבעות בערך הלהבה חייבת להיות בינונית ולא גבוהה אם השמן יהיה רותח הסופגניה תהיה מוכנה מבחוץ ומה שיהיה בפנים זה בצקק !!! לכן הלהבה חייבת להיות בינונית להכניס עיגול גזר לשמן בכל פעם שהראשון ששמנו כבר נהיה שחור לתפוס בעזרת הקצוות את נייר האפייה עם הסופגנייה ולשמן נייר האפייה ישתחרר בקלות כעבור כמה שניות להוציא ולזרוק לפח … דקה מכל צד להוציא בעזרת כף או מלקחיים להניח במגש עם נייר סופג .. למלות בריבה בעזרת שקית זילוף עם צנטר או בעזרת מזרק לפזר מעל אבקת סוכררר .. בסיום הטיגון למי שרוצה להקפיא אפשר בהחלט!! לתת לסופגניות להצטנן כמובן לא למלות בריבה ולהכניס למקפיא אחרי ההקפאה להפשיר לחמם ולמלות בריבה!! טריות מובטחת.. הכוס שהשתמשתי היא חד פעמית לשתייה קרה 120 ג'

מתכוןמתכון

סופגניות אווריריות ורכות עם הפס הלבן כולל טיפים להצלחה _מתכון של אילנית גואברה
אילנית גואברהספר המתכונים של
מתכון של

אילנית גואברה

130 מתכונים