Share with:


חלבי

אופן הכנה

לרולדה
4 ביצים בגודל L
1/2 כוס סוכר 100 גרם
1 כפית תמצית וניל
3/4 כוס קמח 105 גרם
1/2 כפית אבקת אפייה
קורט מלח
2 כפות שמן קנולה
1/4 כוס חלב (60 מ"ל) חלב למריחה אחרי אפיה

למלית
1 גבינת שמנת נו יורק 30% אפשר גבינת נפוליאון
1 שמנת מתוקה
חצי כוס חלב
2 כפות אבקת סוכר
מצרכים הדרשים לגנאש שוקולד
150 גרם שמנת מתוקה
150 גרם שוקולד מריר
כף אבקת סוכר

לקישוט:
קוקוס קלוי
שבבי שוקולד חלב

הכנת הרולדה
מרפדים תבנית של תנור בנייר אפייה..
מקציפים במהירות גבוהה את הביצים, הסוכר והווניל גבוהה כ-10 דקות, עד לקבלת תערובת בהירה. .
מקפלים לתוך הקציפה את הקמח, אבקת האפייה והמלח ולאחר מכן את השמן ומערבלים מפסיקים את הקיפול עד לקבלת תערובת אחידה ועד שאין גושים .

יוצקים את הבלילה לתבנית, מיישרים ואופים כ-10 עד 15 דקות, או עד שמתקבלת עוגה זהובה אך עדיין רכה מאוד. מוציאים מהתנור ומצננים כ-5 דקות..

הופכים את העוגה החמימה על מגבת מטבח נקייה ומסירים בזהירות את נייר האפייה. מגלגלים את העוגה לרולדה יחד עם המגבת ומניחים בצד להצטנן לחלוטין..

הכנת קרם הגבינה
מכניסים לקערה את את כל החומרים של הקרם יחד ומקציפים עד.
לקבלת תערובת יציבה.
פותחים את הרולדה מרטיבים בחלב ומורחים בנדיבות מגלגלים גם בעל ומעבירים למקפיא לחצי שעה.

הכנת גנאש שוקולד
מביאים את השמנת לרתיחה, מכבים את האש מוסיפים את השוקולד מכסים לדקה ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה ומוסיפים אבקת סוכר ושוב מערבבים .
מניחים מגש שמים כלי גבוהה ומעל שמים רשת ומניחים את העוגה שופכים את הגנאש שוקולד ומקשטים עם קוקוס ושבבי שוקולד

מתכוןמתכון

מתכון כתוב + סרטון להכנת רולדה במילוי קרם גבינת שמנת וציפוי גנאש שוקולד מריר_זקלין פדלון
זקלין פדלוןספר המתכונים של
מתכון של

זקלין פדלון

451 מתכונים