Share with:


חלבי

אופן הכנה

לבשל מהמטבח של מומי, באהבה💖
200 גרם חמאה רכה וקרה, לא נמסה
300 גרם סוכר
3 ביצים בטמפרטורת החדר
3 גרם מלח
5 גרם תמצית וניל
5 גרם אבקת סודה לשתייה
420 גרם קמח לעוגות או קמח תופח
1 אבקת אפייה
400 מ"ל שמנת חמוצה
100 גרם שמנת מתוקה
אופן ההכנה
במיקסר עם וו גיטרה, מניחים את החמאה ומערבבים כמה שניות על מנת לפתוח החמאה.
מוסיפים הסוכר ומעבדים במהירות בינונית. 5 דקות בערך, עד קבלת מרקם קרמי.
מומלץ לטחון את הסוכר שיהיה ממש דק.
מידי פעם לעצור את המיקסר ולנקות שאריות חמאה מהדפנות ומלמטה.
מוסיפים בהדרגה כל ביצה בנפרד ומערבבים עד קבלת מרקם קוטג' כזה…ראו בסרטון.
מוסיפים את המלח, סודה לשתייה, וניל ושליש מכמות הקמח, מערבבים ומאחדים.
מוסיפים חצי מכמות תערובת השמנת, ערבבו אותם יחד לפני. מעבדים היטב לא הרבה זמן.
מוסיפים עוד שליש מהקמח וממשיכים לאחד.
מוסיפים את החצי השני של השמנת, מאחדים ומוסיפים את יתרת הקמח.
בשביל 2 עוגות, תבנית אחת עם שקע ואחת אנגלית קיים, מעט ספריי שמן. לשפוך מעט מהבלילה בכל תבנית. בתבנית אחת לפזר שוקולד צ'יפס ובשניה, תערובת של אגוזי מלך קצוצים וצימוקים.
לשים את שאר הבלילה לשתי התבניות. בעוגה עם השוקולד צ’יפס לפזר שוב למעלה עוד שוקולד צ'יפס ובשניה על הבלילה, לפזר שקדים חצויים.
להכניס לתנור שחומם מראש 170 מעלות לכשעה.
בהצלחה ובתאבון💖
הכנתם גם, שתפו אותנו⬇️

מתכוןמתכון

עוגת שוקולד צ'יפס ועוגה שניה עם אגוזים, צימוקים ושקדים_מתכון של טלי כהן שטרלינג
טלי כהן שטרלינגספר המתכונים של
מתכון של

טלי כהן שטרלינג

24 מתכונים