מרוש׳קה
https://www.facebook.com/maroshkakitchen/
אפשר למתן את החריפות, לשים פחות פלפל חריף, לשיקולכם.
מתכון :
2 ק"ג עגבניות תמר אדומות קלופות ללא גרעינים חתוכות לקוביות או בקבוק עגבניות של mutti
2 ראש שום קלוף קצוץ גס
8 גמבות קלויות קלופות חתוכות לקוביות
6 פלפלים חריפים קלויים קלופים וקצוצים
4 כפיות פפריקה מתוקה מעורבבת ברבע-חצי כוס שמן
מלח, פלפל, כמון, קורט סוכר
אופן ההכנה:
- שמים בסיר או מחבת את כל המרכיבים, פרט לפפריקה, הכמון והשמן, מביאים לרתיחה תוך ערבוב.
- מנמיכים להבה ומבשלים, ללא מכסה שעה או עד שרוב המים התאדו.
- מוסיפים פפריקה מתוקה וכמון וממשיכים לבשל עד שאין נוזל והשמן צף מעל העגבניות.
** את הפלפלים אני קולה בתנור, מוציאה לתוך שקית ניילון, נותנים להם להזיע ואז מורידה את הקליפה, הרבה יותר קל.
ממליצה לשים כפפות כשמורידים את הקליפה לפלפל החריף**
טעים ומשגע, תכינו מרוש׳קה.