Share with:


טבעוני חלבי

אופן הכנה

של השף אסף שטרן

**רוצה לציין שהפכתי את המוסקה הנהדרת הזו לחלבית עם תחליף בשר של טיבעול. (במקור היא עם בשר בקר טחון)הוספתי כמה שינויים לטעמי, המוסקה הזו נהדרת.
לשכבת החצילים 3 חציל בלאדי או חצילים רגילים גדולים פרוסים לפרוסות בעובי 2 ס"מ
3 כפות שמן זית, מלח, כף דבש
לתערובת הבשר
3 כפות שמן קנולה
בצל לבן גדול קצוץ דק
סלסילת פטריות שמפיניון טריות פרוסות
1/2 קילו טחון של טיבעול/אחר
2 תפוחי אדמה מבושלים ומגוררים דק
½ כוס רוטב עגבניות (אפשר להשתמש ברוטב פאסטה קנוי)
3 שיני שום כתושות
½ כפית פלפל אנגלי + קורט קינמון
כפית מלח הימליה(רצוי)
חופן מנגולד/פטרוזיליה/שמיר קצוצים + מעט עלי תימין
כף דבש **חופן צנוברים
לרוטב פרמזן
מיכל שמנת מתוקה לבישול 15%
50 גרם חמאה
100 גרם גבינת גאודה/מוצרלה מגוררות (אני שילבתי בין שניהם)
קורט מלח
פלפל אנגלי + קורט קינמון
אופן ההכנה *צולים חצילים -מרפדים תבנית בנייר אפייה ומערבבים דבש עם כף מים לדילול. מסדרים פרוסות חציל בתבנית. מזלפים מעליהן שמן זית, מפזרים מלח וצולים בתנור 20-15 דקות עד שהן מעט מזהיבות. מוציאים את פרוסות החצילים מהתנור ומברישים אותן בתערובת הדבש והמים. משאירים את התנור דולק. מכינים מלית בשר – מחממים שמן במחבת ומטגנים בצל מעל להבה בינונית כ-10 דקות, מוסיפים פרוסות פטריות טריות ומטגנים עד השחמה קלה.
מעבירים את הבצל המטוגן והפטריות לקערה. מוסיפים לקערה את יתר מרכיבי תערובת הבשר ומערבבים.
מרכיבים את המוסקה
מסדרים מחצית מפרוסות החציל הקלוי בשכבה אחידה בתבנית בגודל 20X30, מפזרים מעל את תערובת ה"בשר" בשכבה אחידה ומכסים בשכבה נוספת של חצילים.
מכינים את רוטב הפרמזן ואופים
מביאים שמנת, חמאה וגבינות לרתיחה בסיר קטן. מבשלים 5 דקות תוך טריפה תמידית עד שהרוטב מצטמצם ומסמיך. מסירים מהאש, מוסיפים מלח פלפל אנגלי + קורט קינמון ומערבבים. יוצקים את הרוטב על המוסקה, פיזרתי חופן צנוברים מעל… מעבירים את התבנית לתנור ואופים את המוסקה כ-40 דקות עד שהחלק העליון משחים מעט.

מתכוןמתכון

מוסקה בדבש_מתכון של גילה כהן-אבני
גילה כהן-אבניספר המתכונים של
מתכון של

גילה כהן-אבני

65 מתכונים