Share with:


חלבי

אופן הכנה

1/2ק"ג קמח
25 ג"ר שמרים טריים
1 כף סוכר גדושה
ו כף מלח
1/2כוס שמן
1 כוס מים פושרים
1 ביצה
לשים הכל יחד במיקסר לבצק
חלק ונוח לעבוד
להעביר לקערה משומנת מעט לכסות ולהתפיח שעה
וחצי שעתיים
לרדד לבצק עבה ולקרוץ עיגולים של 10 -8 ס"מ להניח על נייר אפיה בתבנית ל 25 דקות נוספותלה תפחה לקחת כוס בקוטר יותר קטן
ולמעוך ולהדק גם באצבעות
לגומה ולהשאיר שוליים סביב
ושוב 10 דקות התפחה
למרוח ביצה מדוללת במעט מים ולמלא
ביצה רכה מלח ופלפל שחור
חביתת ירק פטרוזליה בצל ירק מלח ופלפל שחור
לפזר גבינה מלוחה/גבינה צהובה

לתנור בחום 180 מעלות
ל 20 -25 דקות עד שמזהיב

מאפה.. ביצה בקן
עליזה ששוןספר המתכונים של
מתכון של

עליזה ששון

13 מתכונים