Share with:


פרווה

אופן הכנה

מצרכים:
1 ק"ג קמח מנופה
2 כפות שמרים יבשים
1 שקית משפר אפיה
3/4 כוס סוכר
1 כף מלח
1/2 כוס שמן קנולה
1 ביצה
בערך 2 ושלושת רבעי כוסות מים פושרים (כוס חד פעמי לשתיה קרה)
אופן ההכנה:
בקערת מיקסר עם וו לישה נשים את הקמח, השמרים, משפר האפיה, הסוכר ונערבב.
במהירות נמוכה נוסיף את הביצה, השמן והמים ונמשיך ללוש, לאחר דקה נוסיף את המלח ונמשיך ללוש עוד 8 דקות עד לקבלת בצק רך וחלק.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת , מכסים ומתפיחים כשעה.
לשים שוב להוצאת האויר ומתפיחים שוב עד להכפלת הנפח כחצי שעה 40 דקות.
מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח ומחלקים את הבצק ל- 20 חתיכות שכל חתיכה 80 גרם.

בבצק שנותר מכינים 20 עיגולים קטנים לכתר של הרימון.

יוצרים עיגולים יפים ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה ומניחים באמצע כל לחמניה את העיגול הקטן ובעזרת מספריים חותכים לצורת כתר ומפתיחים עוד 20 דקות.
מורחים ביצה מהולה עם כפית סוכר ומפזרים שומשום רק על הכתר.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות טורבו כך אפשר להכניס יותר ממגש אחד ואופים עד להזהבה יפה.
הלחמניות יוצאות רכות וטעימות מאוד

לחמניות רימון רכות ומתוקות
סוניה סאני בן הרושספר המתכונים של
מתכון של

סוניה סאני בן הרוש

91 מתכונים