Share with:


חלבי

אופן הכנה

מצרכים
חצי קילו קמח – רצוי קמח מנופה פעמיים שיהיה אורירי
3 ביצים לארג'
120 מל' חלב
6 כפות שטוחות סוכר
2 כפיות שטוחות מלח
2 כפות שמרים יבשים
150 גרם חמאה קרה
כף דבש
כף גרידת לימון
כפית מחית ווניל, או תמצית ווניל או שקית סוכר וניל.

להברשה : ביצה + כף חלב+ כף דבש לערבב ביחד.

אופן ההכנה:
לקערת המיקסר להכניס:
את הביצים, החלב, חצי מכמות הסוכר, דבש, גרידת לימון וניל, המלח ואת הקמח, ללוש את הבצק רק עד לקבלת למרקם חלק.
לעטוף את קערת המיקסר עם הבצק ולהכניס למקרר למנוחה של חצי שעה.
לאחר חצי שעה להחזיר את הקערה למקומה ולהתחיל ללוש שוב, ולהוסיף את השמרים ואת יתרת הסוכר ולעבד את הבצק עד לקבלת בצק חלק ואחיד.
לאחר הלישה השניה מתחילים להוסיף את החמאה בשלוש פעימות בכל פעם נוסיף רק 50 גרם ונלוש לאט עד שהיא נטמעת לחלוטין, ושוב פעם עוד 50, ללוש ושוב את 50 גרם הנותרים.
ללוש עד שהבצק סופג את כל החמאה
לאסוף את הבצק לכדור ולהתפיח במקרר לפחות 4 שעות או לילה שלם.
להוציא את האויר מהבצק, ולחלק ל 12 כדורים שווים במשקל 80 גרם.
להניח את הלחמניות בתבנית מרופדת, להקפיד לשמור על מרווחים בין הלחמניות, הן תופחות במהלך האפייה.
להתפיח את הכדורים עד כמעט הכפלת נפח.
להבריש את הבריוש עם הביצה+ דבש+ חלב לפזר שבבי סוכר או שקדים, צימוקים מה שאוהבים.
לאפות 15-17 דקות על 180 מעלות.