Share with:


פרווה

אופן הכנה

את התבנית ניתן להשיג אצל Liran Ginat לחם בית נאפה בתבנית קסטן ..הלחם בית ..של לולי 
אימי עליה השלום הייתה בשלנית ואופה בחסד עליון. ואחד הדברים הוא ה"לחם בית" שהיה ידוע ושנאפה מידי יום שישי. תודה ענקית לרפאל דדוש

מרכיבים לבצק:

* 1ק"ג קמח מנופה.

*1 וחצי כוסות סולת.

50 גר' שמרים יבשים.

* חצי כוס שמן (רגיל).

* 4 כפות סוכר.

*4 כפיות מלח.

* מים פושרים כ- 2-3 כוסות.

אופן ההכנה:

לערבב את כל המרכיבים היבשים ולהוסיף את השמן,
להוסיף מים בהדרגה עד לגוש בצק לח ולא דביק.
בקערת הלישה לכסות את העיסה עם שקית גופיה ומעליה 2 מגבות מטבח ולהתפיח שעה.
לאחר כשעה ליצור צורות ולהניח במגש ולתת לזה שוב התפחה של כחצי שעה.
לפתוח ביצה עם חצי כפית סוכר ומרוח את הלחמים לפזר שומשום ולאפות בחום של כ-170° כ- 20 דקות.
רצוי לשים קערת מים חמים בתחתית התנור.

*בהוצאה הלחם מהתנור רצוי להניח את הלחם הפוך על מגבת ולהניח לו להתקרר. כך לא יספוג לחות.

בהצלחה 😊

לחם בית
ירדנה ג'נאחספר המתכונים של
מתכון של

ירדנה ג'נאח

721 מתכונים