Share with:


חלבי

אופן הכנה

לזניה שכבות
3 תפוחי אדמה חתוך לעיגולים 3/4 בישול
2 בטטה גם לעיגולים 1/2 בישול,
1 בצל קצוץ
3 בצלים ירוקים גם קצוץ
1 כף שום כתוש
2 שמנת לבישול
1 וחצי כוס חלב
1/2 כוס מיים
1 ביצה
50 גרם חמאה
50 גרם גבינה פרמזן
200 גרם גבינה צהובה מגורדת לא משנה איזה
2 כפות אבקת מרק פירטיות
1/2 כפית אגוז מוסקט
1. כפית תבלין של פיצה

ההכנה:
שופכים בסיר את החלב והמיים ו את האבקת פירטיות ,ומערבבים ומבשלים עד לחתיחה
שמים בתבנית עגולה או מרובעת לפי הפחירה
מתחילים לסדר את השיכבה
ראשונה תפוחי אדמה ושכבה שניה בטטה ושופכים קצת תערובת של החלב וככה ממשיכים עד שמסיימים את 2 הסוגים,מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור שחוממם מראש ל 180 מעלות ל10 דק
מטגנים עם החמאה את הבצלים עם השום עד לקבלת צבע
מוסיפים לסיר את השמנת ו1/2 כוס חלב וכף של אבקת פירטיות ושער התבלינים מבשלים 5 דק ,מקררים קצת
ושמים את הגבינה פרמזן מערבבים,ומקררים לגמרי ומוסיפים את הביצה
ושופכים על התפוחי אדמה ובטטה,מפזרים גבינה ואופים בתנור ל 25 דק

לזניה בשכבות תפוחי אדמה ובטטה_זקלין פדלון
זקלין פדלוןספר המתכונים של
מתכון של

זקלין פדלון

450 מתכונים