החומרים למילוי הכרוב :
1 כרוב גדול .
1 בצל גדול קצוץ .
250 גרם בשר טחון .
1 כוס מים רותחים .
1 כוס אורז .
צרור פטרוזיליה .
200 גרם עגבניות מרוסקות .
2 כפות רסק עגבניות
1 כף מרק עוף .
כפית כרכום .
כפית פפריקה אדומה .
1/2 כפית פלפל שחור
מעט שמן זית לטיגון .
לרוטב :
200 גרם עגבניות מרוסקות
3 כפות רסק עגבניות
כף פפריקה אדומה
כפית אבקת שום .
ליטר מים .
כף שמן זית
קורט מלח
אופן הכנה :
1. בשיר גדול להניח את הכרוב לאחר שהוצאנו את הליבה החלק הקשה ולהביא לרתיחה עד שמבחינין שהעלים מופרדים מהקרוב אחד אחד בעדינות .
2 לאחר שהפרדנו את העלים להניח במקרר כשעתיים זה עוזר לריכוך של הכרוב .
3 .בזמן הזה לתגן את הבצל עד להזהבה לאחר מכן להוסיף ת האורז לבצל ולתגן כשני דקות .
3. להוסיף את הכוס מים ולערבב עד שהמים מתאדים ולהוסיף את הבשר הטחון ולערבב כל הזמן עד לאיחוד החומרים .
4 להוסיף את שאר התבלינים ולערבב עד לאיחוד לאחר מכן להמתין כחצי שעה לקירור המילוי .
5. מניחים עלה כרוב על משטח העבודה.
בעזרת סכין מסירים את העצם המרכזית שלו. אנו מקבלים עלה שהוא חתוך במרכזו כשהחלק העליון שלם.
בחלק העליון השלם אנו מניחים תלולית נאה של מלית. משהו כמו שתי כפות.
מגלגלים את החלק עם המלית פנימה גלגול אחד.
6. ממשיכים לגלגל מלמעלה כלפי מטה עד שהמלית עטופה כולה בכרוב. ברגע שהמלית עטופה לא ממשיכים לגלגל אלא חותכים בסכין את היתרה של הכרוב שנשארה .
7. מסדרים את כל העלים הממולאים בשיר כך שהסגר של הכרוב יהיה כלפי מטה ומערבבים את כל החומרים של הרוטב ושופכים בשיר
8. מביאים לרתיחה, סוגרים את המכסה ומנמיכים את האש.
מבשלים שעה כשמדי פעם מרטיבים את הכרוב ברוטב. תוך כדי בישול כדאי גם לטעום את הרוטב ולהוסיף מעט מלח באם יש צורך.
מגישים