לבצק:
5 כוסות קמח
1כף שמרים
חצי כוס סוכר
2 ביצים
1כוס חלב
100 גרם חמאה רכה
1 כפית מלח.
הכנה:
לערבב שמרים וקמח.
להוסיף הכל חוץ מהמלח.
לערבל כ4 דקות להוסיף מלח.
אם הבצק יבש להוסיף עוד מעט חלב.
לערבל עוד 5 דקות.
לשפוך על הבצק 2 כפות שמן
לעגל לכדור לכסות בשקית.
לשים לילה במקרר או לפחות 4 שעות.
להוציא מהמקרר לחלק ל19 כדורים.
להניח ל15 דקות.
לרדד כדור בצק עם מעט קמח
לאליפסה.
לחרוץ פסים בבצק בחצי העליון
לא עד הסוף שישאר שוליים.
על החצי התחתון לשים כף וחצי גדושות מקרם הוניל.
להניח את חצי הצק החתוך על הקרם.
להדק היטב את הקצוות.
להבריש בביצה טרופה+ כף מים.
לאפות ב170 מעלות.
לפזר מעט אבקת סוכר.
לקרם וניל:
בסיר קטן להביא עד לרתיחה
1 כוס חלב
1/4כוס שמנת מתוקה
2 סוכר וניל
1מקל וניל
10 כפות סוכר.
בינתיים בקערה לערבב היטב;
חצי כוס חלב
5 כפות קורנפלור
2 ביצים טרופות
לערבב היטב.
כשהחלב רתח לשפוך מעט לתערובת הקרה לערבב היטב עם מטרפה ידנית להשוואת טמפרטורה.
להוסיף לחלב החם לערבב במהירות. להחזיר לאש וכל הזמן לערבב לא לעזוב כי התחתית תישרף.
ברע שזה מתעבה ומתחילים להופיע בועות להוריד מהאש.
להוסיף 30 גרם חמאה לערבב היטב.
להעביר לכלי זכוכית.
להניח שקית ממש שייגע בקרם
כך לא יווצר קרום.
לקרר.לשמור במקרר.
****הכוס שהשתמשתי בה היא של 240 מיל*****
**אני מכינה גם את הבצק וגם את הקרם יום לפני****
**לפני שאוכלים כדאי לחמם מעט יותר טעים לאכילה***
בהצלחה חני❤❤❤