Share with:


חלבי

אופן הכנה

כדורי גבינה מטוגנים בשמן עמוק ומצופים בפירורי לחם וגבינה צהובה מגורדת

קמח תירס – 2 וחצי כוסות – סה"כ (388 גרם)
מלח – כפית שטוחה
אבקת אפיה – 2 כפיות – סה"כ (10 גרם)
מים – 1 וחצי כוסות – סה"כ (360 מ"ל), רותחים.
1 ביצה – Large
פתיתי גבינה צהובה – 3/4 שקית – סה"כ (150 גרם), 75 גרם + 75 גרם.
פירורי לחם – 1/2 אריזת ניילון – סה"כ (100 גרם)
שמן קנולה – 1/2 כוס – סה"כ (120 מ"ל), כמות מוערכת – ראו מידע נוסף.
גבינת סולוגוני גיאורגית – 150 גרם חתוכה לקוביות קטנות.

הכנה:
1. מערבבים בקערה את קמח התירס, המלח ואבקת האפייה.
2. מוסיפים את המים הרותחים ואת הביצה, ומערבבים באמצעות מטרפה.
3. מוסיפים חצי מהכמות של הגבינה הצהובה המגורדת לתערובת קמח התירס.
4. מכינים בצלחת את פירורי הלחם בתוספת של החצי השני של הגבינה הצהובה המגורדת ומערבבים.
5. חותכים את גבינת הסולוגוני לקוביות (אפשר להשתמש במוצרלה במקום).
6. לוקחים כף מהעיסה של קמח תירס ויוצרים כדורים בגודל של כדורי פינג פונג. בתוך כל כדור מכניסים חתיכה של הגבינה הגיאורגית ועוטפים את הכדור הממולא בתערובת פירורי הלחם והגבינה הצהובה המגורדת. כך מכינים כ- 30-35 כדורים.
7. מחממים שמן (ראו מידע נוסף) בסיר קטן ומטגנים את הכדורים בשמן העמוק למשך כ- 4-5 דקות עד להזהבה.
8. מגישים חם – מנה שמתאימה כתוספת לסלט חי ושמנת.

כדורי גבינה מקמח תירס
מרינה צ'א'רונובספר המתכונים של
מתכון של

מרינה צ'א'רונוב

68 מתכונים