Share with:


צמחוני פרווה

אופן הכנה

חציל – 3 יחידות בינוניות – סה"כ (990 גרם), 2 חצילים אפויים ואחד מטוגן.
שמן קנולה – 1/4 כוס – סה"כ (60 מ"ל), לטיגון החציל.
מיונז אמיתי – 2 כפות – סה"כ (30 גרם)
מיץ לימון – 2 כפות – סה"כ (20 מ"ל)
מלח – 1/3 כפית שטוחה, לפי הטעם.
פלפל שחור – 1/3 כפית שטוחה, לפי הטעם.
מלפפונים חמוצים – 2 גדלים ממוצעים – סה"כ (56 גרם)

הכנה:
1. לשטוף 2 חצילים שלמים, ולהכניס לתנור שחומם מראש ל- 220 מעלות למשך כ- 35-45 דקות.
2. לאחר שהחצילים מעט התקררו יש לקלף את הקליפה, להוציא את תוכן החצילים בעזרת מזלג ולרסק.
3. להוסיף את המיונז, מיץ הלימון והתבלינים, ולערבב.
4. לחתוך לאורך את החציל השלישי לעובי 1 ס"מ, לטגן בשמן משני הצדדים ולהניח על נייר סופג.
5. לחתוך לאורך את המלפפון החמוץ, להניח על פרוסות החציל, לשים כף מסלט החצילים והמיונז ולגלגל.

חצילים מגולגלים בסלט חצילים ומיונז
מרינה צ'א'רונובספר המתכונים של
מתכון של

מרינה צ'א'רונוב

68 מתכונים