Share with:


פרווה

אופן הכנה

בצק אליפות לחלות שבת משגעות, החלות יוצאות רכות וטעימות??

הכמויות הן ל-2 קילו קמח, כמובן שאפשר להכין קילו פשוט לחלק את הכמויות ל-2 ולגבי המים לשים חצי כוס עם השמרים והסוכר ולבצק ולהתחיל עם שתי כוסות ולהוסיף בהדרגה במידת הצורך.

מצרכים:
2 קילו קמח מנופה
4 כפות שמרים יבשים
1 שקית משפר אפייה או שקית א.אפייה
8 כפות גדושות סוכר
2 כפות מלח
2 ביצים
1 כוס שמן
5 וחצי כוסות מים פושרים (כוס חד פעמי לשתיה קרה)
+ 3/4 כוס מים ששמים יחד עם השמרים והסוכר.

ראו באופן ההכנה.
למי שאין משפר אפייה יכולה לשים שקית א.אפייה- זה שומר על טריות החלות (טיפ מחברתי האלופה אורה ארגוב).

אופן ההכנה לפי הרבנית ענת בן ארי
בקערה גדולה שמים:.
4 כפות שמרים+ 8 כפות סוכר+ 3/4 כוס מים פושרים..

לאחר שהשמרים והסוכר נמסו, מוסיפים 2 קילו קמח מנופה, מעל להוסיף 2 כפות מלח ולכסות את המלח בעזרת הקמח ולהוסיף את הביצים..

מוסיפים 5 כוסות מים בבת אחת ומתחילים ללוש את הבצק וממשיכים להוסיף בהדרגה את חצי הכוס ה-6 לפי הצורך וממשיכים ללוש את הבצק..

לאחר שהעיסה אחידה מוסיפים את השמן וממשיכים ללוש משהו כמו 8 דקות עד שהבצק אחיד וחלק ..

מוציאים את הבצק מהקערה ומשמנים אותה טיפה..

לשים את הבצק לעיגול גדול ומחזירים לקערה המשומנת, עם ידיים משומנות משמנים את הבצק גם מלמעלה..

לכסות ולהתפיח משהו כמו 40 דקות ביום חמים או עד להכפלת הנפח..

לאחר שהבצק תפח מתחילים ללוש שוב להוצאת האויר ומניחים להתפחה נוספת של עוד חצי שעה 40 דקות..

מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות ומתחילים לחלק את הבצק לכדורים ומכינים חלות או לחמניות לפי רצונכם..

אני עובדת עם מעט קמח מכיוון שהבצק רך ומעט דביק מהפנים..

מניחים בתבנית עם נייר אפייה ושמים להתפחה נוספת של 20 דקות ..

מורחים בזהירות ביצה מהולה עם כפית סוכר ומפזרים שומשום..

מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות טורבו ואופים עד להזהבה יפה מכל הכיוונים..

לאחר האפייה אני מכסה את החלות במגבת על מנת שיהיו רכות

חלות משגעות
סוניה סאני בן הרושספר המתכונים של
מתכון של

סוניה סאני בן הרוש

91 מתכונים