Share with:


חלבי

אופן הכנה

 

לבצק שמרים-
קילו קמח מנופה
כפית מלח
3/4 כוס סוכר (שתיה חמה)
200 גרם חמאה רכה
1 סוכר וניל
3 ביצים L
2 כפות שמרים
כוס וחצי מים פושרים(בערך).

מילוי גבינה-
500 גרם גבינת טוב טעם
500 גרם גבינת ריקוטה
ביצה אחת
רבע כוס סוכר
כפית תמצית וניל
4כפות קונפלור.

סירופ-
כוס סוכר
כוס מים
לבשל ביחד כ-15 דקות
על אש נמוכה.

הכנת בצק השמרים-
בקערה מערבבים קמח ( עושים גומה שמים מלח ומכסים), מוסיפים סוכר, חמאה ביצים. וניל. ומערבבים ביחד. מוסיפים מים בהדרגה
ללוש הייטב . בצק רך ונעים.( אפשר במקסר).
לכסות ולהתפיח שעה.
מחלקת את הבצק ל-4 חלקים שווים.
מרדדת את הבצק, חותכת לריבועים
להניח כף מלית (אפשר להוסיף ריבת תות או צימוקים).
לקחת את ארבע הקצוות, להניח אחד על השני.
להניח בתבנית עם נייר אפיה
להתפיח חצי שעה.
למרוח ביצה.
לאפות בתנור שחומם מראש
ל-180 מעלות כ-20 דקות או עד הזהבה.

לאחר האפיה למרוח סירופ או לפזר אבקת סוכר

גביניות שמרים 💗_מתכון של אילנה בוכריס – מאסטר מתכונים
אילנה בוכריסספר המתכונים של
מתכון של

אילנה בוכריס

297 מתכונים