Share with:


פרווה חלבי

אופן הכנה

כף גדושה שמרים יבשים/40 גרם שמרים לחים
1/4 כוס מים פושרים.
4 כוסות קמח
100 גרם חמאה/מרגרינה רכה
חצי כוס סוכר
2 חלמונים
חצי כוס חלב/מים/ לפי הצורך.
כף ת.וניל
כף קליפת לימון מגוררת
קורט מלח.
ללוש לבצק .

200 גרם חמאה לקיפולים
להקפיד שהבצק יהיה רך .
לחלק את הבצק ל 4 .
לפזר קמח על משטח העבודה
לרדד לעלה , על כל עלה למרוח 50 גרם חמאה/ מרגרינה.

לקפלאת העלה ל 3 ,כך שהחמאה תהיה עטופה בבצק ולא תפרוץ החוצה בשעת הרידוד.
בין רידוד לרידוד לקמח את המשטח ואת העלה.
לרדד את העלה ושוב לקפלו ל 3 .
כך לעשות עם יתר חתיכות הבצק.לקמח את העלים
ולעטוף עם נילון.להניחם על מגש
ולהכניס להקפאה רבע שעה.
לאחר מכן שוב לקמח משטח עבודה ולרדד לעלה, שוב לקפל ל 3 את העלה.לחזור על פעולה זו 4 פעמים.
את
הבצק הזה אין מתפיחים. מרדדים ויוצרים , קרואסון או צמה כפי שאני עשיתי.
להניח בתבנית את דברי המאפה להתפחה. כ 25 דקות
למרוח ביצה ולאפות.
לאפות בחום 180 מעלות.
זמן האפיה תלוי בגודל המאפה.

מתכוןמתכון

בריוש בצק שמרים-עלים_מתכון של כרמלה שמואל
כרמלה שמואלספר המתכונים של
מתכון של

כרמלה שמואל

60 מתכונים