Share with:


פרווה חלבי

אופן הכנה

חבילת עלי פילו
150 גרם חמאה/מחמאה (מומסת)
400 גרם אגוזי מלך טחונים
כף קינמון
2 כפות סוכר

לסירופ:
2 כוס סוכר
2 כוסות מים
מיץ מרבע לימון

אופן ההכנה:
מפשירים את עלי הפילו לילה קודם או לפי ההוראות שכתובות על האריזה
מכינים את המלית: קוצצים את האגוזים, מוסיפים את הקינמון והסוכר ומערבבים היטב.

מניחים אחד מעלי הפילו על תבנית פיירקס, ומורחים בעזרת מברשת בשכבה דקה של חמאה מומסת. פורסים עליו עלה נוסף, ומברישים גם אותו בחמאה.
(כך שיהיו 5 עלים אחד על השני מרוחים בחמאה)
מפזרים חצי מהכמות של האגוזים
ושוב מניחים 5 עלי פילו מרוחים בחמאה. ומפזרים את שאר האגוזים
ומכסים שוב בעלי הפילו הנותרים, מרוחים בחמאה שנותרה.
מהדקים היטב, חותכים לריבועים
מחממים תנור 200 מעלות
מכניסים לתנור ואופים בערך כשעה על חום 180 מעלות
עד שמזהיב
לאחר שהבקלאווה מוכנה יש לצקת עליה את הסירופ

בקלאווה עם אגוזים
עדינה בטש - Adina Batashספר המתכונים של
מתכון של

עדינה בטש - Adina Batash

41 מתכונים