Share with:


פרווה

אופן הכנה

750 גרם בצק עלים חתוך לארבע
250 גרם שקדים קצוצים
350 גרם אגוזים קצוצים
3/4 כוס סוכר
3/4 כוס שומשום
1/2 כוס שמן

מערבבים הכל יחד
בתבנית בינונית שמים חלק אחד מהבצק. מפזרים מעל שליש מהמילוי ושוב שכבה בצק שכבה מילוי שכבה בצק שכבה מילוי ומעל בצק. מורחים שמן על השכבה העליונה חותכים באלכסון את כל השכבות ומפזרים שומשום. אופים בחום 180 עד להשחמה.

סירופ:
כוס סוכר
פרוסת לימון
כוס מים
להרתיח על אש נמוכה עד שהסירופ נדבק.
לאחר שהבקלאווה יוצאת מהתנור מפזרים בכף עץ גדולה את הסירופ.

בקלאווה ביתית
אילנית גואברהספר המתכונים של
מתכון של

אילנית גואברה

130 מתכונים