Share with:


חלבי

אופן הכנה

20-25 בלינצ׳סים

המילוי הכי קל בעולם:
מיכל גבינה 9 אחוזים בטעם טבעי מסויה- 250 גרם
מיכל טופוטי בסגנון גבינה (לא שמנת) או כל גבינת שמנת אחרת- 225 גרם
כפית תמצית וניל
חופן צימוקים
כף אבקת סוכר
כפית מיץ לימון
להעביר למיכל אטום ולמקרר עד למילוי

לבלינצ׳סים:
בקערה מערבבים בעזרת מטרפה:
1 ועוד 2/3 (400 מ״ל) חלב סויה
כף חומץ
מחכים 5 דקות
מוסיפים:
3/4 כוס ועוד כף קמח (200 גרם)
3 כפות סוכר
שקית סוכר וניל
(אם אין סוכר וניל אפשר גם 4 כפות סוכר וכפית תמצית וניל)
1/2 כפית סודה לשתיה
4 כפות שמן לבחירתכם

מערבבים טוב עד שאין גושים
שמים בצד בזמן שמחממים מחבתות- ממש ממליצה לחמם שתיים ולקצר את זמן הטיגון בחצי
משתמשים במחבתות נון סטיק טובות בקוטר 20-22 ס״מ
מברישים ממש מעט שמן
כשהן חמות, מעבירים מצקת של הבלילה ומטים את המחבת ליצירת בלינצ׳ס דק דק
אפשר גם להשתמש בחלק האחורי של המצקת בתנועה סיבובית ליצור את הבלינצ׳ס- בעיני נוח יותר
אחרי דקה או שתיים שהחלק העליון יבש, הופכים לעוד חצי דקה- זהירות לא לייבש
מעבירים לצלחת מרופדת בניר אפייה ומכסים במגבת כדי לשמור על גמישות
ממשיכים ככה עם יתרת הבלילה- אין צורך לשמן את המחבת תוך כדי אם היא טובה
מצננים מעט וממלאים:
מניחים במרכז כל חביתית כף נדיבה של מילוי
מקפלים מכל הכיוונים ואפשר גם לגלגל
מעבירים למקרר מכוסה עד הגשה
מגישים עם פירות טריים

מתכוןמתכון

בלינצ׳ס_מתכון של גלי אלון בובר – מאסטר מתכונים
גלי אלון בוברספר המתכונים של
מתכון של

גלי אלון בובר

23 מתכונים