מרנג בכל הצורות_מתכון של מגי נוני מרגלית
מעל 13000 מתכונים חינם
לחצו והוא אצלכם במחשב או בנייד
מרנג בכל הצורות
מצרכים:
120 גר חלבונים (בערך כוס חד פעמית שקופה מלאה)
240 גר סוכר (בערך 2 כוסות חד פעמית שקופה; הסוכר צריך להיות בכמות כפולה מהחלבון)
צבע מאכל (לפי רצון)
קצפת (לפי בחירה)
שוקולד מומס (לזילוף)
אופן ההכנה:
1. מנקים היטב את הקערה בלימון, שוטפים במים ומייבשים.
2. מחממים את החלבונים והסוכר על בן מארי תוך כדי ערבוב תמידי, כך שהמים לא יגעו בקערה עם החלבונים כי הם יבשלו את החלבון.
3. מחממים עד שהסוכר נמס. כשמכניסים אצבע וסופרים עד עשר קשה להשאיר את האצבע בחום, בערך 50 מעלות למי שיש מדחום.
4. מעבירים לקערת המיקסר ומקציפים במהירות גבוהה עד שהקצף הופך לקרם דחוס ומבריק וקשה (כמו בקרמבו). זה הזמן להוסיף צבע מאכל אם רוצים.
5. יוצא בערך שתי תבניות. זמן אפייה כשעתיים ב-100 מעלות.
6. מכבים את התנור ומשאירים עד שמתקרר. אם עדיין מרגישים דביק, מדליקים את התנור לעוד חצי שעה ב-100 מעלות ומכבים. מקררים כשעה ופותחים את התנור. אמור להיות יבש למגע וקל.
7. מכינים קצפת שאוהבים. מזלפים קרם על נשיקה אחת ומחברים עוד נשיקה. שמים קישוט בין שתי העוגיות ומזלפים מעט פסים משוקולד מומס.
8. לשמור בכלי אטום.
טיפ: אם מוסיפים למרנג אגוזי מלך טחונים מקבלים עוגיות מרנג אגוזים. אם מוסיפים קוקוס (בערך 3 כוסות לכמות הזו) מקבלים עוגיות מרנג קוקוס, אפשר גם בוטנים. אפשר גם לזלף קיני מרנג ולמלא בפירות וקצפת.
הצטרפו לקבוצה שלי: אופים עם מרגלית