Share with:


פרווה חלבי

אופן הכנה

 

לברבוניות:
1 חבילת ברבוניות (כחצי קילו)
4 כפות שמן זית
25 גרם חמאה (מי שמפריד אפשר מחמאה)
5 שיני שום פרוסות
מלח
פלפל שחור גרוס
טימין יבש
בזיליקום יבש
אורגנו יבש

לפסטה פסטו:
חצי חבילת פסטה מבושלת במים עם הרבה מלח.ומסוננת.
4 כפות שמן זית
¼ כפית מלח
¼ כפית פלפל גרוס
¼ כפית טימין יבש
¼ כפית בזיליקום יבש
מעט צ'ילי גרוס לפי הטעם
5 גבעולי בצל ירוק קצוץ
½ צרור פטרוזיליה קצוץ דק דק

הכנת הדגים:
על הגז ,בחום בינוני,
מחממים במחבת רחבה את שמן הזית ,חמאה והתבלינים היבשים.
מניחים את הדגים עם העור כלפי מטה ,מעט לוחצים על העור בעזרת תרווד או כף הפוכה ,כדי שהדגים ישמרו על הצורה ולא יתקפלו מחום המחבת.
מוסיפים את פרוסות השום
ומטגנים כ2-3 דקות מכל צד.
מוציאים את הדגים המוכנים לצלחת .

הכנת הפסטה:
לאותה מחבת מוסיפים עוד 5 כפות שמן זית ותבלינים.
מערבבים את התבלינים מעט בשמן.
מוסיפים את הבצל הירוק ומטגנים כדקה.
מוסיפים את השום ואת הפסטה המוכנה ומערבבים היטב.
סוגרים את האש.
ושימו לב לשוס – הפטנט הוא שלא צריך לקנות במיוחד בזיליקום לפסטו הזה, ולא צריך לטחון שום דבר.
פשוט מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה דק דק ,למחבת לאחר שכבר סגרנו את האש ומערבבים היטב עם הפסטה.
הטעם המיוחד והרענן של הפטרוזיליה הופך את המנה לרעננה וקלילה 🤗
מגישים כמו בתמונה ,
את הפסטה ועליה את הדגים.
מומלץ לסחוט מעט לימון טרי
בתאבון 😋

המטבח של עמית  > אוכל ביתי טרי וטעים
צרו קשר עוד היום 0542502009 נווה שרת,תל אביב