Share with:


פרווה חלבי

אופן הכנה

הראשון כדורים קשים והשני ספוגיים

החומרים:
4 ביצים
1 כוס סוכר
חצי כוס מיץ תפוז
1 כפית גרדת לימון
חצי כוס שמן חד פעמי
30 גר' אבקת אפייה
30 גר' סוכר וניל
600 גר' קמח

לסירופ סוכר:
½ 1 כוסות סוכר
½ 1 כוסות מים
¼ כפית אבקת הל
כמה קווצות זעפרן
תמצית רוז – 2-3 טיפות (מיי ורדים)

הכנת הסירופ:
על אש נמוכה במשך 30 דקות בערך מבשלים את כל חומרי הסירופ עד להסמכת הסירופ

אופן ההכנה:
1.לערבב בקערה 4 ביצים וכוס סוכר. להוסיף חצי כוס מיץ תפוז, גרדת לימון, שמן, אבקת אפיה, סוכר וניל וקמח (להוסיף קמח לפי הצורך, צריך שיהיה בצק נעים ). 2 את הבצק שנוצר שולחים למנוחה לשעה .
3. מחממים סיר עם שמן עמוק , עם שני כפות או בידיים יוצרים מעין כדור כמו בפלאפל ומחלקים לתוך השמן, ( יש לשמן או להרטיב את הכפות כדי שהבצק לא ידבק לכפות)
4. מטגנים עד הזהבה ומוצאים עם כף מחוררת טובלים את הכדור בסירופ הקר לעשר שניות ומיד אחר כך מעבירים אל תוך הכלי ההגשה.

המתכון השני הספוגי יותר לעוואמה" של השף Orel Elyahu
500 גר קמח מנופה
25 גר שמרים טריים מפוררים
40 גר סוכר
4 גר מלח
40 גר קורנפלור
150 גר פירה תפו"א
400-450 מ"ל חלב

לסירופ סוכר:
500 גר סוכר
400 מי"ל מים
פקק תמצית מי זאהר
מיץ מחצי לימון
להביא לרתיחה טובה

אופן ההכנה:
1. במיקסר עם וו לישה שמים קמח,קורנפלור,סוכר,שמרים, ולשים כדקה,
2. לאחר מכן מוסיפים את התפו"א והחלב ולשים עוד 4 דקות במהירות בינונית,
3. מוסיפים את המלח ולאחר 3 דקות מפסיקים את פעילות המיקסר ונותנים לבצק לנוח כשעה בטמפ' החדר.
4. לאחר מכן להוציא אויר ונותנים לו מנוחה של עוד חצי שעה,
5. מחממים סיר עם שמן חצי עמוק שמים את המסה בתוך שקית זילוף ומזלפים לתוך השמן כדורונים
(משתמשים בעזרת מספריים) לאחר השחמה יפה מוציאים למסננת וטובלים בסירופ.

מתכוןמתכון

שני מתכונים לעוואמה / זולבייה_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים
שף מיכה כלפהספר המתכונים של
מתכון של

שף מיכה כלפה

157 מתכונים