Share with:


חלבי

אופן הכנה

קל ופשוט להכנה.
קיבלתי לנסות את עלי הפילו החדשים של מעדנות.
הבצק מוצלח מאוד לעומת האחרים הקיימים בשוק.
עלים נפרדים בקלות לא שבורים ולא קרועים, בצק מושלם וקל מאוד לעבוד איתו.
את השטרודל כדאי להכין לפני שהאורחים מגיעים, לאפות ולהגיש.
אם מכינים מראש, רצוי לחמם לפני ההגשה.
השטרודל כמו כל מאפי הפילו, טעים קריספי וחם.

המצרכים ל 4 שטרודלים
4 עלי פילו
250 ג"ר גבינה מוצקה כמו כנען,טוברוג או טוב טעם
100 ג"ר גבינה לבנה רגילה
2 כפות שמנת מתוקה
1/4 כוס סוכר – אפשר יותר לפי טעם
וניל או רום
גרד מלימון
ביצה קטנה
2 כפות קורנפלור
חופן נדיב אוכמניות מיובשות או צימוקים
חמאה מומסת להברשת העלים

מתחילים בהכנת מלית הגבינה-
מניחים בקערה את הגבינות עם הסוכר ומערבבים.
מוסיפים את שאר המרכיבים ומאחדים לתערובת הומוגנית.
מניחים על משטח עבודה עלה של פילו.
מברישים את חציו בחמאה ומקפלים ל- 2
מניחים רבע ממלית הגבינה קרוב לקצה של הבצק,
מקפלים את הצדדים מעט על הגבינה, ומגלגלים לכרוכית.

מברישים היטב את הכרוכיות בחמאה.
מכניסים לתנור מחומם מראש על 180 מעלות לכ- 40 דקות או עד שהמאפה מזהיב יפה.

מפדרים באבקת סוכר

ומגישים חם וטרי

לבלוג של דפנה :

 "מתנות קטנות"   בלוג  אוכל,אפיה ועוד