Share with:


פרווה

אופן הכנה

תפוחי עץ שנשארו, קצת רכים, לפניי שנזרק לפח.
לשקול אחריי הניקיון והקילוף
קילו תפוחי עץ + חצי קילו סוכר.
להכין קערת מים קרים עם קוביות קרח.
ליטר מים כוס מיץ לימון, או כף שטוחה מלח לימון.
לקלף את התפוחים להכניס ישר לקערה.
לעקור את הליבה,
לדאוג שגם היא והגרעינים יכנסו לקערת המים.
לאחר שעתיים שלוש, לשטוף לסנן
להעביר לסיר, לשפוך מעל את הסוכר, 3 כפות מיץ לימון, 2 שקיות סוכר ווניל, לבשל על אש קטנה למשך חצי שעה, 3/4 שעה לא לצמצם את הנוזלים עד הסוף.

על מנת לשמור את הריבה למילוי עוגות עוגיות מאפים,
לערבב בקערית (על כמות של קילו פרי)
כף שטוחה ג'לטין עם כוס מים חמים, לערבב טוב להמיס ולהוסיף לריבה, לערבב טוב לדאוג שלא יהיו גושים.
לשמור בצנצנת במקרר