Share with:


פרווה

אופן הכנה

מרכיבים
1 קילוגרם חצילים
1 קילוגרם סוכר
1 יחידה לימון
2 יחידות מקלות קינמון
1 כפית קינמון
6 כוסות מים
6 יחידות מקלות ציפורן

ההכנה
ריבת חצילים 1 ק״ג חצילים 1ק״ג סוכר מיץ מלימון שלם 3 מקלות קינמון כפית קינמון טחון. 6מסמרי ציפורן אופן ההכנה: לחורר את החציל במזלג , המון חורים על כל החציל, להכניס לכמה שעות בסיר עים מים לסנן להרתיח עם מים בסיר 15דקות ואז לשפוך את המים ולמלא שוב ולהרתיח פעם שניה לעוד 15 דקות . שמים את החצילים במסננת שיקררו. שמים בסיר קילו סוכר ומכסים במים עד לגובה הסוכר, כשהסוכר נמס מוסיפים את מקלות הקינמון, הקינמון והציפורן מכניסים את החצילים ומבשלים על להבה גבוהה כשקצף גולש מנמיכים את הלהבה לנמוך וממשיכים לבשל כשהנוזלים מצטמצמים כמעט לחצי מוסיפים את הלימון הסחוט וממשיכים לבשל עד שהסירופ סמיך. בשום אופן לא לערבב עם כף החצילים לא ישארו בשלמותם רק לנענע כול הזמן את הסיר. לבדיקה אם זה מוכן לקחת בעזרת כף מהסירופ אם הוא נתפס זה מוכן אם נוזל מימנו זה לא מוכן…

ריבת חצילים
אורה ארגובספר המתכונים של
מתכון של

אורה ארגוב

207 מתכונים