Share with:


פרווה חלבי

אופן הכנה

מצרכים –
270 גרם קמח
2 ביצה + חלמון
5 כפות סוכר
1 כפית תמצית וניל
1/2 כפית אבקת אפיה
גרדה מלימון
200 גרם נטורינה / מחמאה /חמאה בטמפרטורת החדר

מלית –
300 גרם מיקס פירות יער קפואים
2 נקטרינה – מקולף חתוך לקוביות
3 כפות דבש
3 כפות מייפל טבעי ( אפשר במקום דבש ומייפל – 5 כפות סוכר )
חופן צימוקים

בסיר קטן שמים את כל המצרכים יחד מבשלים על להבה נמוכה עד שהופך סמיך , מסירים מהאש ומצננים לפני השימוש .

תבנית מלבנית 14×30 / או תבנית עגולה 26

אופן ההכנה
במיקסר עם וו גיטרה מערבבים קמח ,סוכר ונטורינה לבצק פירורים , מוסיפים את הביצה והחלמון ממשיכים לערבב , להוסיף את גרדת לימון, תמצית וניל , ואבקת אפיה לשים לתערובת אחידה .
עוטפים בניילון נצמד שומרים במקרר שעה , לוקחים 1/3 מהבצק שומרים במקפיא, על נייר אפיה מקומח מרדדים את הבצק לעלה קצת גדול מהתבנית מהדקים בדפנות נפטרים מהמיותר .
מוזגים את ריבת פירות היער לתוך הבצק ( לא צריך לאפות את הבצק לפני ) מגרדים את הבצק הקפוא מעל הריבה באופן אחיד , אופים בחום של 180 מעלות עד קבלת צבע זהוב 18 -24 דקות לערך.

פס פריך , במילוי מיקס פירות יער ונקטרינה
ענת בויסוןספר המתכונים של
מתכון של

ענת בויסון

116 מתכונים