פסטה מהירה עם קרם סלק ושני דברים שהוספתי בשביל להקפיץ את רמות החלבון
מבשלים 500 גרם פסטה לפי ההוראות (פה יש פסטה כוסמין מלא עם עדשים וקינואה- היא הכי מוצלחת שיש בקטגוריה של פסטה חלבונית)
בינתיים לבלנדר חזק מוסיפים את כל מרכיבי הרוטב:
4 סלקים קטנים מבושלים ומקולפים (אפשר מוואקום)
3/4 כוס חלב צמחי (השתמשתי בשיבולת ללא סוכר)
2 כפות פתיתי שמרי בירה
כפית מלח
1/3 כוס קשיו
100 גרם טופו רגיל
(או חצי כוס קשיו במקום טופו)
2-3 שיני שום צלויות או טריות (לפי העדפה- אני שמתי טריות)
גרידה מלימון שלם
מיץ מלימון שלם
מעבדים עד למרקם חלק לגמרי
מסננים את הפסטה
פה יש שתי אופציות:
1. לחמם בסיר הפסטה הריק את הרוטב 1-2 דקות, במיוחד אם השום ברוטב טרי
2. פשוט לערבב את הפסטה עם הרוטב כמו שהוא
הייתי מגישה עם עלי בזיליקום טריים/פטרוזיליה טרייה
אבל לא היה בבית