Share with:


חלבי

אופן הכנה

מתכון של קרין גורן עם טוויסט שלי

מצרכים הדרושים
7 בתים בטמפרטורת החדר
400 גרם סוכר=2 כוסות
2 שקיות וניל
1 כוסות שמן
1 כוס מיץ תפוזים
420 גרם קמח=3 כוסות
1כף גדושה אבקת שיקולים
1 כף גדושה קקאו
4 כפות מים רותחים לדילול השוקולית וקקאו

למלית בן השכבות:
ממרח שוקולד אגוזים

לציפוי קרם מ"ס 1
1שמנת מתוקה
1 כוסות חלב
1 פודינג וניל

לציפוי גנאש מ"ס 2
1/2 שמנת מתוקה
120 גר שוקולד מריר

אופן ההכנה
1)מקציפים את הביצים , סוכר וסוכר וניל עד לקבלת קצף קרמי ומנמיכים את מהירות המיקסר למינימום ומוסיפים את השמן , מיץ תפוזים ולאחר מכן את הקמח עד לקבלת תערובת אחידה

2)מחלקים את התערובת לשתי חלקים שווים ומכינים את השוקולית וקקאו שמדללים ב 4 כפות מים רותחים ומוסיפים לתערובת אחד ומערבבים בעדינות

3)שופכים את התערובות ל 2 תבניות זהות בקוטר 24ס"מ שמרופדות בנייר אפיה בתחתית וגם בדפנות ואופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות
כ 35 דק ומצננים לגמרי ומחלצים את העוגות וחוצים כל אחת לרוחב וכך תקבלו 4 שכבות
2 וניל ו 2 שוקו

4)מניחים את 4 השכבות על משטח עבודה ומניחים רינג בקוטר 16 ס"מ במרכז של כל שכבה וחותכים עיגולים ומחליפים את הצבעים בן העוגות ושוב מניחים רינג בקוטר
8 ס"מ ממש במרכז וחותכים ושוב מחליפים את הצבעים בן העוגות כך שכל שכבה יתקבלו צבעים מנוגדים זה אומר שהעיגול הפנימי והטבעת החיצונית בצבע זהה והטבעת האמצעית בצבע מנוגד

הרכבת העוגה
1) מכניסים את הממרח השוקולד למיקרוגל ומניחים שכבת עוגה ומורחים בנדיבות ממרח ומניחים מעל שכבת נוספת ושוב מורחים ממרח ושוב שכבה אחרונה של עוגה ,
לשים לב שהצבעים כל הזמן מנוגדים שחור לבן

2)מקציפים את השמנת עם החלב והפודינג וניל עד לקבלת קצף יציב ומורחים על העוגה ומכניסים את העוגה לקירור עד להכנת הגנאש
שמים על הגז את השמנת המתוקה עד סף רתיחה ומכניסים את השוקולד ומערבבים עד לקבלת גנאש יפה ומבריק

עוגת שחמט
זקלין פדלוןספר המתכונים של
מתכון של

זקלין פדלון

519 מתכונים