Share with:


חלבי

אופן הכנה

המטבח של תכלת – סדנאות לעוגות מרוקאיות,בישול ואפיה… טלפון : 0505878487

100 גרם שוקולד מריר
50 גרם חמאה
2 כפות סוכר לבן
2 ביצים M
3 כפות קמח לבן
1/2כפית מלח.

מחממים תנור ל-200 מעלות.
משמנים קלות את התבניות בעזרת תרסיס שמן.
חותכים את החמאה לקוביות.
שוברים את השוקולד לקוביות.
מניחים בקערה את השוקולד והחמאה וממיסים במיקרוגל או על באן מרי.
מערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה.
בקערה נפרדת מקציפים את הביצים והסוכר עד לקבלת תערובת בהירה.
מאחדים את שתי התערובות עד לקבלת בלילה שוקולדית אחידה.
מוסיפים את הקמח והמלח ומערבבים ממש מעט, רק עד שהקמח נטמע בתערובת.
מוזגים את הבלילה לתבניות עד ל-3/4 גובה ואופים בין 10 ל-12 דקות, או עד שהעוגות תופחות ונסדקות מעט בחלקן העליון. הן אמורות לרטוט ולהיות רכות מבפנים.
מקררים כ-10 דקות,
מעבירים סכין חדה בין העוגה לדופן התבנית, הופכים את התבניות לצלחת הגשה לחילוץ העוגה, מנפים מעל את אבקת הקקאו ומגישים מיד כל עוד העוגות חמות.