Share with:


חלבי

אופן הכנה

 מתכון של:פיית העוגות

החומרים:

לטורט וניל קטיפתי:
3 ביצים L (או 4 ביצים M)
30 גרם חמאה
40 גרם (רבע כוס ועוד כפית) קורנפלור, מנופה
40 גרם (2 כפות) חלב מרוכז ממותק (אין לכם? ראו הערות למעלה)
1 כפית תמצית וניל טהורה
1/3 כפית תמצית שקדים טהורה (לא חובה)
קורט מלח
40 גרם (4 כפות) סוכר

לקרם וניל:
750 מ"ל (3 גביעים) שמנת להקצפה 38%
180 מ"ל (שלושת רבעי כוס) חלב
120 גרם (חבילה וחצי) אינסטנט פודינג וניל
30 גרם (רבע כוס) אבקת סוכר, מנופה
כפית וחצי תמצית וניל טהורה

לציפוי גנאש לבן וניל:
150 גרם שוקולד לבן, קצוץ
50 מ"ל (רבע כוס פחות כף) שמנת להקצפה 38%
1/2 כפית תמצית וניל טהורה
לעיטור (לא חובה):
חצי חבילת שוקולד לבן, מגוררת בקולפן לתלתלים (או- תלתלי שוקולד לבן קנויים)
כלים:
תבנית 24 ס"מ מרופדת בתחתיתה בנייר אפייה ולא משומנת בדפנות

אופן ההכנה:

לטורט וניל קטיפתי:
מחממים תנור ל-165 מעלות.
פותחים לקערה גדולה ביצה שלמה אחת ומוסיפים לתוכה 2 חלמונים, טורפים קלות במטרפה לתערובת חלקה.
מעבירים את החלבונים לקערת מערבל חשמלי ומניחים בצד.
ממיסים את החמאה בסיר קטן ומביאים לרתיחה קלה. מכבים להבה, מוסיפים קורנפלור מנופה ומערבבים בכף לתערובת סמיכה מאוד-
בתחילה נראה שכמות הקורנפלור גדולה מדי אבל במעיכה בכף הוא ייספג והתערובת תהפוך משחתית וסמיכה. מוסיפים את החלב המרוכז ומערבבים.
מוסיפים את התערובת שהתקבלה לקערה עם הביצה השלמה והחלמונים וטורפים בחוזקה במטרפה לבלילה חלקה-
הבלילה תהיה גושית לרגע קצר אבל זה יעבור לה בזמן הטריפה. מוסיפים תמצית וניל ואם רוצים תמצית שקדים ומערבבים.
מקציפים במערבל חשמלי את החלבונים עם קורט מלח עד שמתחיל להיווצר קצף לבנבן,
מוסיפים את הסוכר בהדרגה ומקציפים דקותיים לקצף יציב אך קליל.
מקפלים את הקצף בהדרגה לקערת החלמונים לקבלת בלילה חלקה,
משטחים את הבלילה בתבנית 24 ס"מ מרופדת בתחתיתה בנייר אפייה ולא משומנת בדפנות.
אופים 25-35 דקות כך שהעוגה משחימה יפה ואינה רוטטת כשמטלטלים קלות את התבנית.
מצננים היטב, בזמן הצינון העוגה תאבד משמעותית מגובהה וזה בסדר.

לקרם וניל:
לאחר שהעוגה הצטננה היטב עוברים להכנת קרם הוניל.
מקציפים בקערת מערבל חשמלי את כל חומרי הקרם לקבלת קרם יציב ומשטחים על העוגה,
מעבירים לקירור ל-6 שעות ורצוי מאוד למשך הלילה (אני הכי מעדיפה להקפיא ולהפשיר למחרת כדי לחלץ את העוגה בקלות מהתבנית).

לציפוי גנאש לבן וניל:
ממיסים יחד שוקולד לבן קצוץ ושמנת במיקרוגל או על בן מארי, מערבבים לקרם חלק. מוסיפים תמצית וניל ומערבבים.
מצננים היטב כך שהציפוי כמעט ואינו חם למגע ומסמיך קצת אך עדיין מספיק דליל ליציקה, יוצקים את הציפוי ומשטחים על העוגה,
מקררים לכמה שעות עד לילה להתייצבות. מעטרים את העוגה בתלתלי שוקולד לבן.

עוגת קרמבו לבן_רוחמה כהן
רוחמה כהן כהןספר המתכונים של
מתכון של

רוחמה כהן כהן

156 מתכונים