Share with:


חלבי

אופן הכנה

ניתן להכין אותה בתבנית בקוטר 26 או תבנית קוגלהוף

מצרכים:
3 ביצים (לתבנית קוגלהוף להשתמש ב-4 ביצים)
3/4 כוס סוכר
1 גביע שמנת חמוצה(200 מי"ל)
1/2 כוס שמן
כפית תמצית וניל
1 1/2 כוסות קמח תופח
כוס מתערובת אגוזים-פקאן,אגוזי מלך,שקדים קצוצים גס בעזרת סכין מעורבבים עם 2 כפות סוכר חום
1/2 כוס סירופ מייפל

קדימה להפשיל שרוולים….
מחממים תנור ל-180 משמנים את התבנית במרגרינה וספריי שמן(זה הטיפ שלי כדי שהעוגה לא תדבק)
מקציפים את הביצים עם הסוכר במשך כמה דקות עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה

מוסיפים את השמנת,שמן,ותמצית וניל,ומפסיקים את ההקצפה.
מקפלים את הקמח בעדינות לתוך הקציפה-לא לערבב יותר מדי
מעבירים את הבלילה לתבנית ומפזרים מעל את האגוזים(אם אופים בקוגלהוף אז שמים קודם את האגוזים ועליהם את הבלילה)
אופים 30-40 דקות ובודקים עם מבחן הקיסם

כשהעוגה חמה דוקרים אותה עם שיפוד ויוצקים את הסירופ מייפל הוא אמור להיספג בעוגה

עוגת מייפל ואגוזים
חופית אלמקייסספר המתכונים של
מתכון של

חופית אלמקייס

122 מתכונים