Share with:


חלבי

אופן הכנה

מצרכים:
לבצק:
150 גרם חמאה
4 וחצי כוסות קמח
2 כפיות סודה לשתייה
3 ביצים
2 כפות גדושות דבש
כוס וחצי סוכר
מעט חומץ כחצי כף (לערבוב הסודה)

לקרם:
400 מ"ל חלב קר
400 גרם חמאה
2 ביצים
כוס וחצי סוכר

אופן הכנה:
הכנת הבצק-
בסיר לשים ביצים וסוכר ולטרוף היטב להוסיף תדבש ולהמשיך לטרוף (אפשר להשתמש במיקסר) ואז להוסיף חמאה ובעזרת מזלג למעוך אותה פנימה
לערבב סודה עם חומץ להוסיף לביצים ולשים על אש נמוכה כדי לחמם וכל הזמן לערבב עד שכל התערובת הופת לאחידה וחלקה ללא גושים ואז להוריד מהאש לנפות פנימה קמח ולערבב עד לקבלת בצק
לקמח משטח עבודה להעביר תבצק וללוש עם הידיים עד לקבלת בצק גמיש כמו פלסטלינה
ליצור מהבצק נקניק לא דק מידי ויחסית ארוך ולחלק את כל הבצק למספר חלקים שווים(כמות החלקים שתחלקו יהיה כמות שכבות העוגה לי יוצא בין 17-20 חלקים) מכל חלק לעשות כדור
לקחת נייר אפייה לשים עליו כדור בצק לפזר מעט קמח ולרדד עיגול לאחר שרידדתם עיגול לוקחים צלחת,רינג,מכסה של סיר וכדומה.. שמים על הבצק ולחתוך לפי הצורה את שאריות הבצק כך שישאר לכם עיגול ישר (גם אם טיפה הוא לא ישר ל מאוד קריטי) אחרי אפייה אפשר לתוך את מה שמיותר ולעגל
להכניס כל בצק כזה לתנור ל180 מעלות לאפות עד שמקבל צבע חום זהוב יפה להוציא כל מה שמיותר לחתוך ולעגל (כל החתיכות שאתם חותכים תשמרו לא לזרוק בסוף תקשטו עם זה

הכנת הקרם:
לטרוף בסיר ביצים עם סוכר מוסיפים חלב קר ושמים על אש נמוכה מאוד ל2 דקות עד לרתיחה קלה תערבבו מידי פעם
להוריד מהאש ולצנן עד לטמפ' החדר ואחרי זה לשפוך לתוך החמאה ולערבב עד לקבלת קרם אורירי ונפוח

הרכבת העוגה:
כל שכבת עוגה למרוח בקרם ולשים אחד על השני כמו סנדוויץ גדול ואז למרוח את כל דפנות העוגה בקרם
את כל השאריות שנשארו מהבצק האפוי לרסק לפירורים ולפזר על גל העוגה
להכניס למקרר ל5 שעות

בהצלחה

מרינה בריילובסקי

עוגת דבש  (לראש השנה)
מרינה בריילובסקיספר המתכונים של
מתכון של

מרינה בריילובסקי

9 מתכונים