Share with:


חלבי

אופן הכנה

לכבוד חג הפורים, בשבילי חג הפרג,
הצטיידתי במלאי פרג בפריזר,
פרג טחון טרי כמובן.

ניסיתי עוגה חדשה שעדיין לא הכנתי.
העוגה משלבת תחתית פרג רכה ועסיסית ומעל תערובת של עוגת גבינה טובה.
העוגה ללא קמח בכלל ומתאימה גם לרגישים לגלוטן.

המצרכים
לתערובת הפרג-
100 ג"ר פרג טחון טרי
1/3 כוס סוכר
כפית קורנפלור
1/2 כוס חלב
כפית גרד לימון
20 ג"ר חמאה
כף קורנפלור

לגבינה-
750 ג"ר גבינה לבנה מסוננת מנוזלים
100 ג"ר גבינת שמנת
1/4 כוס שמנת מתוקה
תוכן של 1/2 מקל וניל
2 סוכר וניל
6 ביצים מופרדות – שמתחלקות גם לתערובת הפרג
3/4 כוס סוכר
4 כפות קורנפלור

אופן ההכנה-
מתחילים בהכנת תערובת הפרג-
מניחים לסיר קטן – פרג ,סוכר, חלב וכפית קורנפלור. מבשלים כמה דקות
עד לסמיכות.
משלבים את החמאה וגרד הלימון. מקררים.
מפרידים את הביצים – 2 חלמונים מוסיפים לתערובת הפרג המקוררת.
מקציפים את כל החלבונים עם שליש כוס סוכר (מה- 3/4) והסוכר וניל.
בקערה נפרדת מניחים את הגבינות השמנת ו- 4 החלמונים הנותרים.
משלבים גרד לימון מקל וניל וקורנפלור. מערבבים למסה אחידה.
מעבירים 2 כוסות מקצף החלבונים לתערובת הפרג משלבים גם כף קורננפלור ומערבבים לקבלת תערובת אחידה.

את שאר החלבונים משלבים לתערובת הגבינה.

מעבירים את תערובת הפרג, לתבנית עגולה מרופדת בנייר אפייה.
אני הכנתי את העוגה בתבנית גודל 26. העוגה לא יצאה גבוהה, אפשר לאפות בתבנית קטנה יותר

מכניסים לתנור מחומם על 170 מעלות לאפייה של כ- 20 דקות.

מוציאים את התבנית עם תערובת הפרג האפויה מהתנור , מקררים מעט כ-5 דקות,
משלבים מעל את תערובת הגבינה.
מניחים את התבנית של העוגה בתוך תבנית גדולה עם מים רותחים.
מכניסים לתנור חזרה לחום בינוני נמוך כ- 160 מעלות לכחצי שעה , ואחר כך עוד כ- 40 דקות בחום 130-140.
לאחר שהעוגה התקררה . מכניסים לקירור.
טעימה לאחר כמה שעות במקרר.

עוגה רכה ועסיסית והשילוב מושלם

לבלוג של דפנה :

 "מתנות קטנות"   בלוג  אוכל,אפיה ועוד