Share with:


חלבי

אופן הכנה

עוגת גבינה עם פירורים…שמתיישרת לבד…!!! גילה

עוגת גבינה עם 'גלי קונפיטורה ופירורים –(המצאה של גילה)
הבצק:
200 חמאה רכה
2 כוסות קמח תופח
2 כפות סוכר (המלצה)> אבקת סוכר
3 חלמונים (צהובים)
2 סוכר ווניל
לבחוש תחילה חמאה +סוכר, להוסיף ווניל, צהובים, (אחת אחר השנייה) ואת הקמח לבסוף..
משטחים 3/4 מהבצק בתבנית מרובעת גדולה עם דפנות גבוהות (אפשר חד פעמי הגודל השני בגודלו מהגדול ביותר) את ה1/3 בצק הנותר לשטח על נייר כסף ולאפות (אם ניתן יחד, התבנית והבצק על הנייר) עד קבלת גוון זהוב, את הבצק על נייר הכסף אפשר ורצוי להוציא קצת לפני כשהופך צהבהב… ולקרר….

המלית:
500 גרם גבינה לבנה רגילה 5%
1/3 כוס סוכר לערבב עם הגבינה בקערה (אפשר אב' סוכר)
2 שמנת מתוקה (אפשר אחת)
3 סוכר ווניל = להקציף לחוד שמנת ווניל(קצפת 1)
גרדת קליפת לימון וכמה טיפות מיץ לימון
3 חלבונים + 1/2 כוס סוכר = להקציף חזק (קצפת 2)

אופן ההכנה:
לערבב גבינה עם סוכר, גרידת ומיץ הלימון ולהוסיף בזהירות בקיפול את הקצפות….לשפוך על הבצק שבתבנית, ליישר.
יש אפשרות להניח מעל קרם הגבינה פירורים לכסות ולמקרר או אחרת…
בשלב זה לוקחים ג´לי אוסם בטעם תותי פרוטי – להכין רק עם כוס מים חמים אחת ולערבב עם שתי כפות גדושות של קונפיטורת פטל – לצנן – לשפוך על העוגה שיכנס גם פנימה…קצת בחבטות ולפזר מעל את הבצק לפירורים שאפינו, לכסות ולמקרר……בתיאבון

אפשרות נוספת:
לבצק :
לפורר 250 גר' ביסקוויטים . להוסיף 100 גר' חמאה מומסת, לערבב ביחד. לקחת חופן מהתערובת ולשים במקפיא .לשטח בתבנית מלבנית בינונית .

למלית :
1 שמנת חמוצה
500 גר' גבינה לבנה 9%
1/2 כוס סוכר
1 שמנת מתוקה – להקציף
סוכר וניל

לערבב ביחד גבינה, שמנת חמוצה וסוכר . להוסיף שמנת מתוקה ולערבל .לשפוך את התערובת על הבצק . לפורר על העוגה את החלק ששמנו במקפיא .לקרר 5 שעות במקרר

**תהנו….חלום של עוגה.

עוגת גבינה ופירורים עם קונפיטורת פירות
גילה כהן-אבניספר המתכונים של
מתכון של

גילה כהן-אבני

146 מתכונים