Share with:


פרווה

אופן הכנה

4 ביצים שלמות
כוס סוכר
*מקציפים בתוספת כמה טיפות מיץ לימון טרי + קורט מלח + כף מי ברז
לקצף יציב וחזק.
מנמיכים מהירות המיקסר ומוסיפים במזיגה איטית ועדינה:
1/2 כוס שמן קנולה או אחר.
בקערה נוספת מערבבים את היבשים:
1.5 כוסות קורנפלור
שקית אפיה גרידת לימון
חב’ אינסטנט ווניל (80 גרם)
ו….
2 כוסות מעורבים טחונים קטן קטן לא לגמרי טחון::;
*3/4 כוס קוקוס
*1/4 כוס שברי *שוקולד מריר
*2/3 כוס אגוזי מלך וקשיו
*1/3 כוס פיסטוק
*1/2 כוס מיץ תפוזים

אופן ההכנה:
מקציפים ביצים שלמות עם סוכר, לקצף חזק ויציב, מנמיכים מהירות המיקסר ומוזגים בזרזיף דקיק את השמן, מוציאים את קערת המיקסר ממקומה,מוסיפים כף שתיים מהיבשים ומזיגה קטנה של מיץ תפוזים, ושוב עד גמר הרכיבים. מערבבים את הבלילה בעדינות בעזרת מטריפה למסה אחידה ושופכים לתבנית משומנת מעט, שפיזרנו מעל כפית סוכר.
*אופים בתנור חם ב-175 מעלות כ-40 דקות בהצלחה.
הציפוי – שוקולד לפי אמא בוצי. 3/4 כוס מים נותנים בקלחת + 4 כפות סוכר = ממיסים יחד ומוספים: 100גרם שוקולד מריר – שבור לקוביות 4 כפות קקאו מסוננות כפית נס-קפה *ממיסים יחד, מכבים להבה ומוסיפים 100 גרם נוטרינה קוביות מערבבים ומוזגים על העוגה.
טיפ: אם נשאר קרם, אני מוזגת לצנצנת ויש לי תמיד ציפוי מוכן במקרר, טוב לכל דבר אפילו לגלידה…(ממיסים עם הצנצנת ללא מכסה במיקרו דקה שתיים)

עוגה מושלמת לפסח *** פרווה_מתכון של גילה כהן אבני – מאסטר מתכונים
גילה כהן-אבניספר המתכונים של
מתכון של

גילה כהן-אבני

146 מתכונים