Share with:


חלבי

אופן הכנה

לשטרויזל:
כף גדושה קינמון
רבע כפית מלח
כוס ורבע סוכר חום (בטעות הכנתי עם סוכר רגיל ועדיין טעים)
שקית סוכר וניל
חצי כוס קמח
כוס וחצי שברי אגוזי פקאן
80 גר' חמאה מומסת (החלפתי במרגרינה נטורינה)

לעוגה:
2 וחצי כוסות קמח תופח או קמח רגיל עם כפית אבקת אפייה
חצי כפית סודה לשתייה
3 ביצים
3/4 כוס סוכר לבן
גביע וחצי של שמנת חמוצה (סה"כ 300 מ"ל השמנת) (החלפתי בכוס מיץ)
120 גר' חמאה מומסת או רכה (מרגרינה)
כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:
1. נערבב את חומרי השטרויזל היבשים טוב טוב, בקלחת קטנה נמיס 80 גר' חמאה וניצוק על האדמה השטרויזלית החולית. נפלא.
2. נקציף חמאה עם סוכר, נוסיף ביצה אחר ביצה אחר ביצה, נוסיף תמצית וניל וכף אחרי כף של הקמח עם אבקת האפייה והסודה לשתייה, נוסיף גביע וחצי של שמנת חמוצה.

הרכבת התבנית:
נשטח חצי מכמות העוגה הלבנה, ואז שכבת של חצי מכמות השטרוייזל, שוב שכבה של טיט מתוק ולבן ולבסוף נכסה הכל עם חול השטרוייזל.

לתנור. חום 160 מעלות כ-60-70 דק'.

עוגה בחושה אגוזית לקפה
תהילה גילספר המתכונים של
מתכון של

תהילה גיל

220 מתכונים