Share with:


צמחוני פרווה

אופן הכנה

טונה בהירה בשמן – קופסת שימורים (112 גרם)
ביצה קשה – 4 גדלים ממוצעים – סה"כ (232 גרם)
מלפפונים חמוצים – 5 גדלים ממוצעים – סה"כ (140 גרם)
בצל – יחידה בינונית (125 גרם), בצל סגול.
עגבניה – 2 יחידות בינוניות – סה"כ (344 גרם)
סלרי – כרפס – 3 גבעולים – סה"כ (135 גרם)
פטרוזיליה – גבעול בינוני (10 גרם), 5-6 עלי פטרוזיליה קצוצים.
מלח – 1/3 כפית שטוחה, לפי הטעם.
פלפל שחור – 1/3 כפית שטוחה, גרוס – לפי הטעם.
פפריקה – 1/3 כפית שטוחה, לפי הטעם.
שמן זית – כף (10 מ"ל)
מיץ לימון – 1/2 יחידה – סה"כ (15 מ"ל), סחוט.
רוטב צ`ילי מתוק חריף – 2 כפות – סה"כ (20 מ"ל)

הכנה:
1. בקערה להוסיף את הטונה, הבצל הסגול הקצוץ, המלפפונים החמוצים הקצוצים, העגבניות החתוכות לקוביות קטנות ואת הביצים הקשות החתוכות לקוביות (אם רוצים מנה אישית לשמור את הביצים הקשות לסוף. אם רוצים מנה משפחתית אז להוסיף בשלב זה).
2. לסדר מעל הסלט את גבעולי שורש הסלרי הקצוצים, לתבל בתבלינים ומיץ לימון לפי הטעם ולערבב.
3. למנה אישית לקחת רינג, לשפוך לתוכו את סלט הטונה ולקשט בביצה קשה שפרוסה לאצבעות. לטפטף את שמן הזית ואת הצ`ילי המתוק-חריף מעל הסלט.

סלט טונה וביצה קשה
מרינה צ'א'רונובספר המתכונים של
מתכון של

מרינה צ'א'רונוב

77 מתכונים