Share with:


חלבי

אופן הכנה

לבסיס
3 ביצים מופרדות בגודל L
100 גרם סוכר 1 כוס
1 1/2 כפות שמן
רבע מיץ תפוזים
1 סוכר וניל
90 גרם קמח
1/2 כפית אבקת אפייה

לקרם גבינה
1 שמנת מתוקה
250 גרם גבינה לבנה 9%
250 גרם גבינת שמנת 30%
60 מ"ל חלב שווה רבע כוס
1 אינסטנט פודינג וניל
40 גרם אבקת סוכר שווה שליש כוס

לחלק העליון וציפוי
קופסת משמשים
שקית ג'לי מהיר הכנה בטעם משמש
מצרכים לזילוף
1 שמנת מתוקה
1 פודינג וניל
רבע כוס חלב

לבסיס:.
מקציפים חלבונים ,מוסיפים בהדרגה את הסוכר ומקציפים עד לקבלת קצף יציב וגמיש .
בקערה נפרדת מערבבים יחד חלמונים,שמן ,מיץ , סוכר וניל , אבקת אפיה מיץ תפוזים וקמח ומערבבים עד שאין גושים.
מקפלים לתוך הקצף החלבונים בעדינות עד לאיחוד ועד שאין גושים.
יוצקים את הבלילה לתבנית משומנת ומרופדת בנייר אפיה ואופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות כ 25 דקות או שקיסם יוצא יבש .
שמים את העוגה בצד להתקרר ומחלצים אותה ומניחים אותה על תחתית או כלי הגשה ומסדרים שקף סביב ומעל מניחים רינג לעוגות מתכוונן .

אופן הכנת הקרם גבינה
:שמים את כל המצרכים של הקרם גבינה ומקציפים עד לקבלת קרם יציב.
לחורר את בסיס העוגה עם קיסם כמה חורים בכל העוגה לקחת 3/4 מסירופ המשמשים ולהרטיב את בסיס העוגה בצורה שווה , לחתוך 6 חצאי משמשים לקוביות ולפזר מעגל .
יוצקים את הקרם גבינה ..מיישרים ומסדרים חצאי משמש על הבסיס בצורה עגולה ומכניסים למקפיא לשעה.

אופן הכנת הציפוי ג'לי :.
שופכים לכלי 400 מ"ל מים רותחים ושופכים את תוכן השקית מערבבים עד שאין גושים ושופכים על העוגה ומעבירים לקירור לשעה וחצי.

הכנת הקצפת:.
שופכים לקערה שמנת מתוקה חלב ומוסיפים פודינג וניל ,מקציפים עד ליציבות ומעבירים לשקית זילוף ומזלפים וחזרה לקירור ל 8 שעות לפחות מומלץ לילה שלם .

מתכוןמתכון

מתכון כתוב + סרטון להכנת עוגת משמש עם קרם גבינת שמנת בציפוי ג'לי וזילוף קצפת_זקלין פדלון
זקלין פדלוןספר המתכונים של
מתכון של

זקלין פדלון

519 מתכונים