Share with:


חלבי

אופן הכנה

מצרכים:
200 גרם אבקת סוכר (לחלק ל2 חלקים-125 גרם והשני 75 גרם)
50 גרם קמח שקדים
25 גרם קקאו
קורט מלח
2 וחצי כפיות מיץ לימון
68 גרם חלבונים

לקרם:
125 מ"ל שמנת מתוקה
125 שוקלד מריר חתוך לקוביות
2 גרם קפה נמס

אופן הכנה:
1-לקערה לנפות קמח שקדים ואחרי זה לנפות 125 גרם אבקת סוכר וקקאו
2-לחלבונים להוסיף מלח ולהקציף ברגע שמתחיל להיות טיפה קצף להוסיף תמיץ לימון ולהקציף להוסיף בהדרגה 75 גרם אבקת סוכר ולהקציף היטב עד לקבלת קצף אחיד ועמיד
3-בכמה שלבים להעביר את תערובת היבשה עם האבקת סוכר והקקאו לחלבונים לקפל פנימה בעדינות ולערבב היטב ולעשות זאת עד שהתערובת היבשה נגמרת (בערך 4-5 פעמים חוזרים על הפעולה)
4- לרפד תבנית בנייר אפייה. ולהעביר את תערובת הבצק לשקית זילוף ולזלף עיגולים בגודל 2 -2 וחצי סנטימר(יוצא לי לזלף תבנית וחצי 55 חצאי עוגיות) אחרי שסיימתם לזלף תדפקו על השולחן תתבנית כמה פעמים זה עושה תבצק יותר שווה וחלק ולשים תתבנית ל20 -30 דקות בצד כדי שהעוגיות יתיבשו
5-להכניס תתבנית הראשונה לתנור 175 מעלות ל10-15 דקות ואז תתבנית השנייה ל15 דקות
6-אחרי שאפיתם וציננתן תמקרונים לחפש לכל עוגיה תזוג שלה
7-הכנת הקרם:להעביר תשמנת לסיר להוסיף תקפה נמס ולחמם הכל על האש ברגע שחיממתם את שמנת המתוקה(לא להרתיח) לשפוך לתוך השוקלד ולתת לו כמה דקות לנוח ואז לערבב הכל יחד עד למסה אחידה (נוצר גנאש) לקירור מהיר אפשר לשים במקרר ל20 דקות ואז להוציא להעביר לשקית זילוף ולזלף על חצי עוגיה ולהדביק בעזרת הזוג השני של העוגיה

טיפים לאפייה מוצלחת למקרונים:
-חשוב לדייק בכמויות
-חשוב שהתבנית שבהם תאפו תיהיה ישרה ולא עקומה
-חשוב לאפות כמו שצריך אחרת יהיה קשה להפריד אותם מהנייר אפייה צריך להיות להם סוג של חצאית בתחתית
-בשניה שהוצאתם תמקרונים ישר למשוך תנייר אפייה שהם מונחים עליהם על רשת כדי שלא ימשיכו להתחמם בתבנית החמה

בהצלחה

מרינה בריילובסקי

מקרונים צרפתיים
מרינה בריילובסקיספר המתכונים של
מתכון של

מרינה בריילובסקי

9 מתכונים