Share with:


צמחוני

אופן הכנה

מצרכים
תפוח אדמה – 9 יחידות בינוניות 1.5 ק"ג  קלופים ושטופים היטב.
שמן זית – 1/4 כוס
שמן קנולה – 1/4 כוס
מים – 1/4 כוס חמים.
שמיר – 4 גבעולים  קצוצים גס.
מלח – 1½ כפיות שטוחות, לפי הטעם.
פלפל שחור – 1/2 כפית שטוחה, לפי הטעם.
אבקת מרק בטעם עוף – 1/2 כף שטוחה
אבקת מרק בצל – 1/2 כפית שטוחה  לפי הטעם.
כורכום – 1/2 כפית שטוחה, לפי הטעם.

 

הכנת המתכון:
1. לחמם מראש את התנור לחום של 200 מעלות טורבו.
2. לחתוך דק מאוד את תפוחי האדמה כמו צורת מניפה (לא עד הסוף) ולהניח בתבנית.
3. לערבב היטב את שאר המצרכים יחד בקערה, ולמזוג מעל תפוחי האדמה בתבנית.
4. לאפות בתנור שחומם מראש למשך כחצי שעה עד שתפוחי האדמה מקבלים גוון זהוב למעלה.
5. להוציא את גרטן תפוחי האדמה מהתנור, להוריד את הטמפרטורה ל- 180 מעלות, לכסות את התבנית בנייר כסף ולאפות במשך כשעה נוספת (תלוי בתנור)

מניפות תפו"א
הילה סמוכה רשתיספר המתכונים של
מתכון של

הילה סמוכה רשתי

198 מתכונים