Share with:


פרווה

אופן הכנה

רכיבים למלבי פרווה (6-7 קינוחים):
5 כוסות מים בטמפרטורת חדר
1 כף מי ורדים (או כף תמצית וניל/שקדים)
5 כפות אבקת קורנפלור
2 כפות סוכר

ההכנה:
1. לוקחים כוס אחת של מים (נשארו עוד 4 כוסות מים), איתה טוב טוב את הקורנפלור.
2. את שאר 4 כוסות המים שמים בסיר קטן, ומוסיפים את 2 כפות הסוכר
ותמצית מי הורדים ( או תמצית הוניל/שקדים) ונותנים למים לרתוח על אש בינונית.
3. אחרי הרתיחה, שופכים את העיסה של הקורנפלור, לסיר ומערבבים טוב טוב.
עד שהכל נהיה סמיך.
4. מכסים את האש ומעבירים לצלוחיות הגשה
ומכניסים למקרר לפחות 4 שעות.

מרכיבים לריבת התותים:
1 ק”ג תותים שטופים טוב (או פירות יער)
800 גרם סוכר
1 לימון ( 1/2 לימון חתוך לחתיכות ומיץ מחצי הלימון השני).

ההכנה:
1. בסיר מכניסים קודם את התותים, ואז את הסוכר.
2. מחממים ומערבבים, עד שהסוכר נמס ואז מוסיפים את חתיכות הלימון והמיץ.
3. מנמיכים את האש ונותנים עוד 20 דקות של בישול תוך כדי ערבוב.
4. סוגרים ומניחים לריבה להתקרר טוב ומעבירים לצנצנות וישר למקרר.

הגשת הקינוח:
1. לוקחים כוסית/צלוחית של מלבי שהתייצב טוב במקרר
והופכים/משחררים אותו בזהירות על צלחת הגשה.
(טיפ:
לשחרור מהיר של המלבי מהכוסית, לשפוך מעט מים בכוסית של המלבי
ולנער מעט את הכוסית, לשפוך את המים ואז להפוך את הכוסית על צלחת,
המלבי ישתחרר טוב יותר מהכוסית).
2. מפזרים מעט קוקוס טחון על המלבי ואז יוצקים
מעט מהריבה על המלבי….

מלבי פרווה וריבת התות הביתית של אורלי
בקי אוסגיספר המתכונים של
מתכון של

בקי אוסגי

132 מתכונים