Share with:


צמחוני פרווה

אופן הכנה

המטבח של תכלת – סדנאות לעוגות מרוקאיות,בישול ואפיה… טלפון : 0505878487

10 קילו עגבניות שלוקות מקולפות להוציא מהן את הליבה.
אמונה תפלה של אמא מרוקאית, לא אוכלים או מבשלים את העין ועד השורש של העגבניות.
חותכים את העגבניות לקוביות, מוסיפים 3 כפות סוכר, 2 ראשים של שום נקיים קצוצים, חצי כוס שמן, כף גדושה פפריקה מתוקה, כפית שטוחה שודניה מערבבים ומעלים לבישול על אש קטנה.
צולים פלפלים גמבה אדומה, ירוקה, פלפל חריף.
לפחות 10 יחידות בכללי כל אחד והטעם שלו.
מקלפים, זורים עלייהם מלח, משאירים במסננת עד שיגירו את כל המרירות, שוטפים, חותכים דק מוסיפים לסיר.
מכסים ונותנים להם להתבשל שעות על אש נמוכה, רק לקראת הסוף כשהמטבוחה מוכנה מוסיפים את המלח, טועמים, משביחים טעמים.

לא מבשלים עגבניות עם מלח.
מלח מוסיפים בסוף כשכל הנוזלים התאדו.