Share with:


פרווה

אופן הכנה

 

למתכון 8 עד 10 לחמניות

קמח לבן – 4 כוסות
לפיזור מעל הלחמניות עוד חצי כוס קמח
שמרים יבשים –
ביצה – Large
מים – 1½ כוסות –
שמן קנולה – שליש כוס
מלח – כפית שטוחה
שעועית אדומה – 2 כוסות –
בצל – 2 יחידות בינוניות – , קצוצים.
שמן קנולה – 3 כפות -, לטיגון הבצל.
מלח – 1/3 כפית שטוחה, לפי הטעם.
פלפל שחור – 1/3 כפית שטוחה, לפי הטעם.
שום – 4 שיניים, קצוצות או פרוסות.
כמון כפית

אופן הכנת המתכון
1. לבשל את השעועית במשך כשעה עד להתרככות.
2. לטגן את הבצל בשמן עד להזהבה, להוסיף את השעועית, לרסק אותה ולערבב. לתבל במלח, פלפל שחור ושום.
3. הכנת הבצק: בקערה לשים את הקמח המנופה והשמרים, להוסיף את הביצה, לערבב, להוסיף את המים, השמן והמלח, וללוש כ- 6-8 דקות לבצק נעים וטיפה דביק (ידנית או במיקסר).
4. להניח את הבצק בצד למנוחה של כשעה, ללוש שוב, לחלק ל- 10 כדורים ולהניח בצד למנוחה נוספת של כ- 10 דקות.
5. לפתוח כל כדור בעובי של 2 ס"מ, לשים במרכז את השעועית, להרים את הבצק מסביב ולסגור אותו במרכז בעדינות.
6. בעזרת האצבעות לרדד לעיגול בצורת הלחמניה לפזר מעל הלחמניה קמח מלח גס וכמון תיראו בתמונה
7. לחמם תנור ל180
8. להניח על נייר אפיה בתבנית של הגז שהסגירה תיהיה כלפי מטה ולאפות כ 40 דקות
9. בתיאבון 🙂 תכינו עם לב שמח
מרינה ציאנורוב

לחמניות במילוי שעועית עם נגיעות של כמון_מתכון  של מרינה צ'אנורוב – מאסטר מתכונים
מרינה צ'א'רונובספר המתכונים של
מתכון של

מרינה צ'א'רונוב

77 מתכונים