Share with:


פרווה

אופן הכנה

חומרים :
2 כוסות מים פושרים ( בשלב התסיסה )
1 קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים ( לא שמרית )
2 כפות סוכר
1 כף מלח
2 ביצים
שליש כוס שמן
שושמשום

הכנה :
לתוך קערה :
את השמרים + סוכר +2 כוסות מים …. לערבב מעט … לחכות 10 עד 12 דקות לתסיסה
הערה: אין לעבור 12 דקות ! .

לאחר התסיסה להוסיף 1 ביצה טרופה ,את השמן והמלח … לערבב …עד למיזוג …
להוסיף קמח בהדרגה תוך כדי לישה … ידיים רטובות …להוסיף מים וללוש …
על הבצק להיות חלק וללא גושים , מעט נוזלי …. בצק ממש רך ונוזלי במקצת …
(ראו תמונות ) .

שלב התפיחה : לכסות בניילון נצמד ולהניח מגבת מעל ….שעה וחצי עד שעתיים , תלוי
בטמפרטורת החדר…
לאחר התפיחה הראשונית ,שוב לשים את הבצק , לישה מהירה , ונותנים לתפוח למשך חצי שעה לערך,
… משמנים נייר אפיה בתבנית ומחממים תנור לחום גבוה של 225 מעלות…
מחלקים את הבצק ל 2 …. "שופכים" לתוך התבנית , משטחים מעט עם היד ,
מורחים ביצה מעל , מפזרים שומשום …. ומחכים 10 דקות כשהתבנית בחוץ.

מורידים את חום התנור ל 200 מעלות ומכניסים לאפיה של 20 דקות לערך ..
מומלץ לעקוב …. כל אחד ותנורו ..חחחח .
בגמר האפיה להוציא מיד מהתנור ולקרר בחוץ בתוך התבנית

הפתעה : הבצק הזה מתאים גם להכנת ספינג'.

 

לחם שבת אוורירי
דייוויד וחברי הקבוצהספר המתכונים של
מתכון של

דייוויד וחברי הקבוצה

187 מתכונים