Share with:


כשר לפסח בשרי

אופן הכנה

ארטישוק במילוי בשר…לכבוד פסח !!
🍋🍅🧅🥔🌶🌽🍅
….מומלץ כמנה ראשונה או עיקרית לצד אורז לבן !!!
מתכון:

ראשית מומלץ להכין את הרוטב בסיר סוטאז".
מעט שמן
1 בצל קצוץ דק
עלי סלרי קצוצים דק
4 שיני שום
מיץ מחצי לימון
מלח
פלפל שחור
כורכום
א. מרק עוף
2 כוסות אפונה ירוקה
מים עד לכיסוי

חומרים למילוי:
כחצי ק"ג בשר בקר טחון
1 תפו"א מגורד דק
1 בצל קצוץ דק
2 שיני שום
1 כף קמח מצה
מלח
פלפל שחור
ראס אל חנות
עלי סלרי קצוצים דק
פפריקה
לבבות ארטישוק 1 ק"ג (השתמשתי בקפוא 1 ק"ג)
לטבילת הטרטישוק :
1 ביצה
קמח תפו"א

אופן ההכנה :
לתוך הסיר לשים שמן ובצל , לטגן מעט ולהוסיף את שאר המרכיבים לפי סדר כתיבת לבשל על אש נמוכה עד להמשך…

הכנת הארטישוק:
יש לטגן מעט לפני הבישול..
לערבב את כל חומרי המילוי , למלא את תחתיות הארטישוק…לטבול בקמח תפו"א ואח"כ בביצה לטגן קלות ולהוסיף לסיר הרוטב…לבשל כשעה על אש בינונית /נמוכה .(תלוי בגודל וכמו
בסיום להכניס לתנור בחום 180 ללא המכסה להשחמה קלה כ- 10 דקות .

לבבות ארטישוק במילוי בשר ברוטב סלרי ואפונה ירוקה_מתכון של תהילה גיל – מאסטר מתכונים
תהילה גילספר המתכונים של
מתכון של

תהילה גיל

221 מתכונים