בקרו בדף שלי _ המטבח של יפה רייפלר – מתכונים
המתכון של יפה רייפלר
(פרווה)
המצרכים:
1 כוס שמן
1 כוס מים
1 כף חומץ
1/2 כפית מלח
קמח כמה שנכנס
שמן עמוק לטיגון
ההכנה:
שמים בקערה את השמן, המים, החומץ והמלח,
לערבל ולהוסיף קמח עד לקבלת בצק רך ונעים ליד
להניח את הבצק בצד כ- 15 דקות
ליצור מהבצק נקניק לחתוך פרוסות לרדד ולחרוץ
בתוך עיגולי הבצק פסים מקבילים לאורך (לא עד הסוף)
לחמם שמן עמוק ולהתחיל בטיגון:
להרים את השבקייה ביד פס כן פס לא, ולזרוק בעדינות לשמן החם. ולעשות תנועות סיבוביות בעזרת מזלג, ליצירת צורת פרח.
לטגן עד הזהבה ..להוציא מהשמן ולהניח על ניר סופג.
לסירופ סוכר:
2 כוסות סוכר
1 כוס מים
2\1 לימון
לעיטור:
שומשום קלוי
לבשל את הסירופ עד שיהיה סמיך.. ולצנן..
לטבול את השבקייה בסירופ ולפזר שומשום קלוי מעל
כל הזכויות שמורות C